Πειραιώς και Eurobank δεν μετακομίζουν στo Eλληνικό

Πειραιώς και Eurobank δεν μετακομίζουν στo Eλληνικό

Σε ανασχεδιασμό θα πρέπει να προχωρήσει η Lamda Development όσον αφορά την αξιοποίηση περίπου 80.000 τ.μ. γραφείων που επρόκειτο να αποκτηθούν από τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank για να στεγάσουν εκεί το σύνολο των υπηρεσιών τους

2' 15" χρόνος ανάγνωσης

Σε ανασχεδιασμό θα πρέπει να προχωρήσει η Lamda Development όσον αφορά την αξιοποίηση περίπου 80.000 τ.μ. γραφείων που επρόκειτο να αποκτηθούν από τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank για να στεγάσουν στο Ελληνικό το σύνολο των υπηρεσιών τους. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αρμόδιες πηγές, τα γραφεία αυτά θα χρειαστεί να βρουν νέους χρήστες, εκτός σημαντικού απροόπτου, καθώς αμφότερες οι τράπεζες δεν αναμένεται να προχωρήσουν στην υλοποίηση των αρχικών μνημονίων συναντίληψης που είχαν υπογράψει με τη διοίκηση της Lamda Development.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι αυτήν την περίοδο γίνονται συζητήσεις μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών και της Lamda, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα συνεργασίας. Για παράδειγμα, η Τράπεζα Πειραιώς συζητάει το ενδεχόμενο να επενδύσει στο σύνολο του ακινήτου του Vouliagmenis Mall Complex και όχι αποκλειστικά στους χώρους γραφείων (περίπου 30.000 τ.μ.) που θα περιλαμβάνει το εν λόγω κτίριο.

Οι τράπεζες δεν αναμένεται να προχωρήσουν στην υλοποίηση των μνημονίων συναντίληψης που είχαν υπογράψει.

Σύμφωνα με την πρόταση που διαπραγματεύονται οι δύο πλευρές, η Τρ. Πειραιώς θα αποκτήσει μερίδιο στο σύνολο του κτιρίου των 130.000 τ.μ. καθαρής εκμισθώσιμης επιφάνειας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να έχει έσοδα από τα μισθώματα τόσο των καταστημάτων όσο και των γραφείων. Ουσιαστικά δηλαδή θα έχει ρόλο παθητικού επενδυτή, σε συνεργασία με τη Lamda, και όχι αγοραστή – χρήστη, όπως μέχρι πρότινος. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το MOU που είχε υπογραφεί, η Τράπεζα Πειραιώς επρόκειτο να αγοράσει αντί ποσού 120 εκατ. ευρώ χώρους γραφείων της τάξεως των 40.000 τ.μ. (μεικτή επιφάνεια). Τα εν λόγω γραφεία επρόκειτο να στεγάσουν το σύνολο των υπηρεσιών της τράπεζας, που σήμερα φιλοξενούνται σε 18 ακίνητα στην Αττική.

«Δεύτερες σκέψεις» υπάρχουν και στις τάξεις της Eurobank, η οποία είχε επίσης υπογράψει MOU για την αγορά γραφείων σε έτερο κτίριο (πύργος γραφείων) που θα κατασκευαζόταν στο Ελληνικό. Αυτήν την περίοδο οι δύο πλευρές αναζητούν ένα διαφορετικό μοντέλο συνεργασίας. Αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Lamda θα προσθέσει τα περίπου 40.000 τ.μ. γραφείων που θα αποκτούσε η Eurobank σε ένα επενδυτικό όχημα ειδικού σκοπού (SPV) που ήδη σχεδιάζεται. Αυτό θα περιλαμβάνει περίπου 100.000 τ.μ. γραφειακών χώρων (ή 140.000 τ.μ. αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τράπεζα) που πρόκειται να κατασκευαστούν στο Ελληνικό. Για το 70% του οχήματος αυτού θα αναζητηθεί επενδυτής (το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει υπό τον έλεγχο της ίδιας της Lamda).

Αλλες συμφωνίες της Lamda Development όμως προχωρούν χωρίς εμπόδια. Για παράδειγμα, η επένδυση της ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου στο παραλιακό μέτωπο ωριμάζει αδειοδοτικά και αναμένεται να υλοποιηθεί. Το ίδιο ισχύει και με την επένδυση που δρομολογεί η Orilina Properties του κ. Τρύφωνα Νάτση, που δρομολογεί την ανάπτυξη ενός οικιστικού συγκροτήματος και ενός όμορου ακινήτου που θα φιλοξενεί χώρους εστίασης, αναψυχής, ευεξίας και εκδηλώσεων. Η συνολική επιφάνεια υπολογίζεται σε περίπου 6.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT