«Φέρτε τα χρήματα στην Ελλάδα»

Δεν μάσησε τα λόγια του χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, καλώντας τους να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα

2' 44" χρόνος ανάγνωσης

Δεν μάσησε τα λόγια του χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας ενώπιον εκπροσώπων του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, καλώντας τους να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, ειδικά τώρα που η χώρα μας είναι πολύ κοντά στο να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Η επισήμανση του διοικητή της ΤτΕ δεν είναι τυχαία αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η πλειονότητα των επενδύσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων τηρείται σε στοιχεία στο εξωτερικό, η αξία των οποίων στο τέλος του 2022 ανήλθε σε 10,5 δισ. ευρώ, σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις σε αξίες στο εσωτερικό, που ανέρχονται σε 6 δισ. Το επιχείρημα για την «προτίμηση» σε ομολογιακούς τίτλους του εξωτερικού ήταν ότι η χώρα μας δεν διαθέτει επενδυτική βαθμίδα. Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί πλέον και άρα «ήρθε η στιγμή για τον κλάδο να φέρει τα χρήματα στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Συνεργασία ΟΠΑ – Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν χθες ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) Δημήτρης Μπουραντώνης και η πρόεδρος του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου (ΕΔΣ) Αναστασία Μιαούλη. Περιλαμβάνει εκπόνηση κοινών μελετών και διοργάνωση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων, ευκαιρίες απασχόλησης προπτυχιακών φοιτητών και ενίσχυση της διασύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, φοιτητές του ΟΠΑ θα πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο ΕΔΣ, ενώ το προσωπικό του ΕΔΣ θα συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα του ΟΠΑ.

Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους οι διανομείς

Νέα γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στον κινηματογράφο Στούντιο το Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Διανομέων Τροφίμων Αττικής (ΣΑΔΤΑ) προκειμένου οι διανομείς να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, καθώς από τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τη διοίκηση της Wolt δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους διανομείς – free lancers που απασχολούνται με καθεστώς ελεύθερου επαγγελματία και όχι με σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Η «ναυμαχία» στα Χανιά  

Ιστορικά, τα Χανιά εξυπηρετούνταν πάντοτε από δύο ελληνικά καράβια, τα τελευταία χρόνια με ένα της ΑΝΕΚ και ένα της Blue Star, οι οποίες λειτουργούν κοινοπρακτικά. Το 2018 δρομολογήθηκε από τα Χανιά και τρίτο πλοίο, των Μινωικών Γραμμών, οι οποίες επέλεξαν φέτος να το βγάλουν από τη γραμμή αυτή, αν και είναι δηλωμένο για να επιστρέψει το 2024. «Από τον Ιούλιο του 2018 οπότε και μπήκε το πλοίο των Μινωικών υιοθέτησε επιθετική τιμολογιακή πολιτική με έκπτωση 15% στους επιβάτες και 40% στα φορτηγά»,  αναφέρουν κύκλοι της ανταγωνιστικής κοινοπραξίας, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των Μινωικών, Εμανουέλε Γκριμάλντι, στην «Κ» της Κυριακής περί ανάγκης διασφάλισης του ανταγωνισμού στα Χανιά. 

Επιλεκτικές πωλήσεις ακινήτων από Trastor

Συνεχίζονται οι επιλεκτικές πωλήσεις ακινήτων από την Trastor. Η εταιρεία προχώρησε στην πώληση ενός ακόμη εμπορικού καταστήματος, αυτή τη φορά επί της οδού Πέτρου Ράλλη 457 στην περιοχή της Νίκαιας. Πρόκειται για ακίνητο επιφανείας 421 τ.μ., το οποίο παραχωρήθηκε αντί τιμήματος 540.000 ευρώ. Η διοίκηση της εισηγμένης έχει διαμορφώσει μια στρατηγική αποεπένδυσης από συγκεκριμένα ακίνητα, προκειμένου να βελτιστοποιήσει τη σύνθεση και απόδοση του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο αυτό, κατά το 2022, προχώρησε σε πωλήσεις τουλάχιστον οκτώ ακινήτων, εξασφαλίζοντας έσοδα που ξεπέρασαν τα 10 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από τις πωλήσεις αυτές προέκυψαν και κέρδη από υπεραξίες, συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται ακίνητα μικρής επιφανείας, όπως π.χ. εμπορικά καταστήματα ή κτίρια γραφείων της τάξεως των 1.000-2.000 τ.μ., εφόσον ασφαλώς το προσφερόμενο τίμημα επιτρέπει κέρδος συγκριτικά με την τιμή κτήσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT