Κέρδη 12 εκατ. ευρώ για την Intralot το 2022

Με αυξημένη λειτουργική κερδοφορία, αλλά μειωμένο κύκλο εργασιών και καθαρά κέρδη, έναντι του 2021, ολοκλήρωσε το 2022 η Intralot που δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων και στη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Με αυξημένη λειτουργική κερδοφορία, αλλά μειωμένο κύκλο εργασιών και καθαρά κέρδη, έναντι του 2021, ολοκλήρωσε το 2022 η Intralot που δραστηριοποιείται στην παροχή λύσεων και στη διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών. Σε ενοποιημένο επίπεδο, ετησίως, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 5,1%, σε 393 εκατ. ευρώ και οι καθαρές πωλήσεις μετά από κέρδη νικητών (GGR) αυξήθηκαν κατά 2,6%, σε 344 εκατ. ευρώ. Τα παιχνίδια λοταρίας είχαν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον κύκλο εργασιών, αποτελώντας το 63,8% των εσόδων, με τον αθλητικό στοιχηματισμό να έπεται, με συμβολή 14,6%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda) ενισχύθηκαν κατά 11,3%, σε 123 εκατ. ευρώ, ενώ τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά περίπου 20%, σε 30 εκατ. ευρώ. Η καθαρή κερδοφορία μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (Niatmi) διαμορφώθηκε σε 12 εκατ. ευρώ (-32%). Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου ανήλθαν στο τέλος του 2022 σε 102,4 εκατ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 5,1%, σε 393 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα της Intralot αντικατοπτρίζουν την ισχυρή επίδοση και τις συνεχείς βελτιώσεις σε όλους τους βασικούς οικονομικούς δείκτες, καθώς η εταιρεία πέτυχε τους κύριους επιχειρηματικούς της στόχους ως αποτέλεσμα των έντονων προσπαθειών για βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και διοικητικής αναδιοργάνωσης, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του 2022 ολοκληρώσαμε επιτυχώς μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 129 εκατ. ευρώ, σε επίπεδο μητρικής, που προσέλκυσε τη Standard General με έδρα τις ΗΠΑ ως στρατηγικό επενδυτή, ενώ τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για την ανάκτηση του ελέγχου σε ποσοστό 100% της θυγατρικής μας στις ΗΠΑ, Intralot Inc. Παράλληλα, αποπληρώσαμε τις ομολογίες λήξης 2025 (PIK Toggle Notes) που εκδόθηκαν στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ένα μείγμα νέου δανείου (Term Loan), ύψους 230 εκατ. δολαρίων, από μια κοινοπραξία τραπεζών στις ΗΠΑ και υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίσαμε μια νέα ανακυκλούμενη πιστωτική γραμμή, ύψους 50 εκατ. δολαρίων. Υπό το πρίσμα της σημαντικά βελτιωμένης θέσης μας προσδοκούμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και να εργαστούμε για την αναχρηματοδότηση των ομολογιών λήξης 2024», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Intralot, Σ. Π. Κόκκαλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT