Σε διαγωνισμό άλλο ένα ακίνητο του ΕΦΚΑ

Σε διαγωνισμό άλλο ένα ακίνητο του ΕΦΚΑ

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Ενα ακόμη εμβληματικό ακίνητο του e-ΕΦΚΑ οδεύει προς αξιοποίηση μέσω μακροχρόνιας εκμετάλλευσης. Ο λόγος για αυτοτελές διατηρητέο κτίριο, επιφανείας 3.105 τ.μ., που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σταδίου 58 και Αιόλου 103, όπισθεν της Πλατείας Ομονοίας. Πρόκειται για έργο κατασκευής του 1885, που αποδίδεται στον αρχιτέκτονα Λύσανδρο Καυταντζόγλου και το οποίο, στο παρελθόν, λειτουργούσε ως ξενοδοχείο. Ανάλογη είναι η χρήση που προκρίνεται και τώρα, με τον επενδυτή να καλείται να υλοποιήσει εργασίες ανακατασκευής, ύψους τουλάχιστον 3,8 εκατ. ευρώ, ώστε το ακίνητο να επαναλειτουργήσει ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, η μέγιστη διάρκεια μίσθωσης ορίζεται σε 40 έτη (30+10), ενώ το ελάχιστο μηνιαίο ενοίκιο διαμορφώνεται σε 20.500 ευρώ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των σχετικών προσφορών είναι η 28η Ιουνίου. Σημειωτέον ότι σχεδόν απέναντι από το εν λόγω ακίνητο λειτουργεί ήδη το ξενοδοχείο Moxy.

Βέλη Ryanair κατά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τα πυρά της κατά της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκτόξευσε ο χαμηλού κόστους ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair. Ο λόγος; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αδυνατεί, όπως υποστηρίζει, να προστατεύσει το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών, επιτρέποντας να κλείνουν οι ευρωπαϊκοί ουρανοί λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιών των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Από τις εν λόγω κινητοποιήσεις έχουν πληγεί κατά τους πρώτους τρεις μήνες της φετινής χρονιάς περίπου 627.000 επιβάτες, όπως υποστηρίζει η αεροπορική.

Απολογισμός Γεωργιάδη με συμβολισμούς

Σε απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, από το οποίο μάλιστα δεν μετακινήθηκε διόλου στη διάρκεια της τετραετούς θητείας της υφιστάμενης κυβέρνησης, θα προχωρήσει την Τετάρτη του Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης. Ο απολογισμός δεν θα γίνει, ως είθισται, στο κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Νίκης, αλλά σε ειδική εκδήλωση στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ενόψει φυσικά της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου.

«Βλέπουν» πτώση τιμών στις κατοικίες

Επειτα από μια διαρκή άνοδο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, οι τιμές των κατοικιών στις κύριες ευρωπαϊκές χώρες συνέχισαν να αντιστέκονται στην αυστηροποίηση των πιστωτικών συνθηκών το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Μια γενίκευση των μειώσεων των τιμών των ακινήτων το 2023 είναι μια σημαντική πιθανότητα, δεδομένης της τελευταίας Ερευνας Τραπεζικού Δανεισμού (BLS) της ΕΚΤ, όπως επισημαίνει η BNP Paribas. Το 74% των τραπεζών ανέφερε μείωση της ζήτησης τραπεζικών δανείων στο δ΄ τρίμηνο. Παράλληλα, η αυστηροποίηση των πιστωτικών συνθηκών  και η συνεχιζόμενη νομισματική σύσφιγξη μπορεί να ενθαρρύνουν τα νοικοκυριά να αναβάλουν τις αγορές ακινήτων, οδηγώντας σε μια πιο έντονη πτώση τις τιμές των κατοικιών.

Ξεκινούν εκ νέου αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Ανοιξε εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 στις ιστοσελίδες της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) προκειμένου οι δικαιούχοι  που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2023 να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 2ης δόσης του επιδόματος παιδιού. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν δηλώσει το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση  των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet. Απαιτείται όμως προσοχή, καθώς  για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT