Νέα παραγγελία για Hellenic Cables

Προτιμητέος προμηθευτής υποθαλάσσιων καλωδίων και αγωγών αλουμινίου και χαλκού για το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων Nordseecluster των RWE (51%) και Northland Power (49%) αναδείχθηκε η Hellenic Cables

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Προτιμητέος προμηθευτής υποθαλάσσιων καλωδίων και αγωγών αλουμινίου και χαλκού για το σύμπλεγμα αιολικών πάρκων Nordseecluster των RWE (51%) και Northland Power (49%) αναδείχθηκε η Hellenic Cables. Πρόκειται για τέσσερις υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων στη γερμανική Βόρεια Θάλασσα, συνολικής ισχύος έως 1,6 GW. H θυγατρική της Cenergy Holdings πρόκειται να προμηθεύσει περίπου 185 χλμ. καλωδίων τάσης 66 kV με αγωγούς αλουμινίου και χαλκού για τη σύνδεση των 44 ανεμογεννητριών του Nordseecluster A με δύο υπεράκτιους υποσταθμούς και των 60 ανεμογεννητριών του Nordseecluster B που θα συνδέονται απευθείας στον μετατροπέα ισχύος του διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς. Τα καλώδια θα παραχθούν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο υποβρύχιων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Το Nordseecluster θα βρίσκεται πολύ κοντά στο υπάρχον αιολικό πάρκο Nordsee One, ισχύος 332 MW.

Ολοκληρώθηκε νέα επένδυση της «Μπλε Κέδρος»  

Ολοκληρώθηκε η απόκτηση διατηρητέου ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, αντί 4,1 εκατ. ευρώ, από την «Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ». Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το ακίνητο ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων ενός εκ των μεγαλομετόχων της εισηγμένης, του κ. Μιχάλη Ευμορφίδη, έχοντας αποκτηθεί «αντί πινακίου φακής» και συγκεκριμένα 510.000 ευρώ, όταν η αντικειμενική αξία του διαμορφώνεται σε 1,9 εκατ. ευρώ. Η αγορά του ακινήτου έγινε στο πλαίσιο πλειοδοτικού διαγωνισμού εκποίησης που πραγματοποιήθηκε από τον «Σύλλογο προς Διάδοσιν των Ελληνικών Γραμμάτων».   

Χαμηλώνει τον πήχυ η Goldman Sachs 

«Προσγειώνει» τις εκτιμήσεις της η Goldman Sachs για τη σημερινή ετυμηγορία του οίκου S&P για την Ελλάδα λόγω των εκλογών. Θεωρεί πως η ελληνική οικονομία είναι σε καλή θέση να δει την αναβάθμιση των προοπτικών της από τον οίκο (σε θετικές από σταθερές). Η αναβάθμιση της αξιολόγησής της, όμως, είναι απίθανη ενόψει εκλογών. Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Μαρτίου η Goldman Sachs είχε θεωρήσει πιθανή και την αναβάθμιση της αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα.   

Απερρίφθη προσφυγή των Κουτσολιούτσων

To ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των Δημήτρη, Τζώρτζη (φωτ.) και Καίτης Κουτσολιούτσου και άλλων πέντε προσώπων για την ακύρωση του προστίμου ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που τους είχε επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χειραγώγηση της αγοράς, μέσω της αλλοίωσης των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie του 2017. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως οι εφετειακές αποφάσεις που επικύρωναν τα πρόστιμα δεν έχουν εσφαλμένη ερμηνεία νομοθετικής διάταξης. Βεβαίως, το θέμα είναι τι γίνεται με την κύρια δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2022 και διεκόπη λόγω αποχής των δικηγόρων. Είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει και πάλι τον Ιούνιο.  

Σε Αραβες προς 1,22 δισ. πύργοι της United Group

Στο ποσό του 1,22 δισ. ευρώ αποτιμάται η αξία της συμφωνίας της United Group με τη θυγατρική του τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Σαουδικής Αραβίας (STC), Tawal. Αντικείμενο του ντιλ είναι η πώληση του χαρτοφυλακίου των πύργων κινητής τηλεφωνίας (Tower Co) της United, σε Βουλγαρία, Κροατία και Σλοβενία, στην Tawal. Το πωλητήριο, που είχε μπει από τον Οκτώβριο του 2022 στους πύργους κινητής της United Group, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη ρευστότητα του ομίλου τηλεπικοινωνιών και παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της Nova. 

Η εν λόγω συναλλαγή σηματοδοτεί και την είσοδο του τηλεπικοινωνιακού ομίλου της Σαουδικής Αραβίας στην ευρωπαϊκή αγορά, με την Tawal, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική να διαθέτει χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 16.000 πύργους κινητής τηλεφωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT