ελίν: «σημείο αναφοράς» για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ελίν-σημείο-αναφοράς-για-την-ανάπτυ-562386043

ελίν: «σημείο αναφοράς» για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού

Όσο φυσικό πλούτο και ποικιλομορφία κι αν έχει να προσφέρει η χώρα μας σε κάθε ταξιδιώτη, η αλήθεια είναι πως τα κρυστάλλινα νερά της και οι πλατιές της θάλασσες είναι το ομορφότερο χαρακτηριστικό. Και αυτή  είναι η εικόνα που θα έρχεται πάντα στον νου όλων όσων την έχουν επισκεφθεί.

Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί έναν σημαντικό κλάδο για την εθνική μας οικονομία και είναι σημαντικό να υπάρχουν πρωτοβουλίες που δεν σταματούν στα λόγια και σχεδιασμούς επί χάρτου, αλλά προχωρούν σε ανάληψη δράσης για περαιτέρω ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει η ελίν, ένας ολοκληρωμένος ενεργειακός πάροχος, που είναι παρών στη στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού από τα πρώτα βήματα του κλάδου, ακόμα και κατά την περίοδο που το ρυθμιστικό πλαίσιο ήταν ατελές και δεν υπήρχε ακόμα ασφαλής λειτουργία πρατηρίων για την πώληση καυσίμων μέσα στις μαρίνες. Ως η πλέον εξειδικευμένη εταιρεία διανομής καυσίμων στα ελληνικά νησιά, από το 1983 μέχρι σήμερα, η ελίν αξιοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους ώστε να αναβαθμίζει διαρκώς τις υπηρεσίες της ακόμα και στα πιο μικρά κι απομακρυσμένα από αυτά, έχοντας θέσει ως στόχο τη ριζική αλλαγή της τροφοδοσίας καυσίμων στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

ελίν: «σημείο αναφοράς» για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού-1

Συγκεκριμένα, το 1995 έλαβε στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις και χάραξε μια ξεκάθαρη πορεία ώστε να γίνει η πιο εξειδικευμένη, η πιο σωστή και αξιόπιστη εταιρεία στην ενεργειακή εξυπηρέτηση του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα. Το 2005, έπειτα από πολλαπλές αναβαθμίσεις και πρωτοποριακές λύσεις, η ελίν ανανέωσε το στόλο των πλοίων της με υπερσύγχρονα δεξαμενόπλοια, ναυπηγημένα ειδικά για πλόες στο Αιγαίο και πρόσδεση στα μικρά και «δύσκολα» λιμάνια των νησιών μας, ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχε να δημιουργήσει ένα πυκνό δίκτυο πρατηρίων στα νησιά του Αιγαίου, που τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενούν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Η αγορά αναγνώρισε την προσπάθεια αυτή της ελίν η οποία αποτελεί πλέον ηγέτη, με μερίδιο αγοράς πάνω από 60% στις μαρίνες της Αττικής. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει ιδιολειτουργούμενους σταθμούς εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής στη Μαρίνα Φλοίσβου και την Olympic Marine (Λαύριο) , ενώ διαθέτει αποκλειστικές συνεργασίες με τους σταθμούς καυσίμων στις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας, Πρέβεζας, Μεγανησίου, Λευκάδας και Sani Resort, με το σήμα «ελίν». Ταυτόχρονα, διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο παράκτιων και νησιωτικών πρατηρίων ελίν που εξυπηρετούν με καύσιμα τα σκάφη αναψυχής στα ταξίδια τους σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, αποτελεί τη μόνη εταιρεία πετρελαιοειδών που εφοδιάζει με καύσιμα σκάφη αναψυχής όλων των μεγεθών, από 10μετρα έως τα μεγαλύτερα mega yachts. Μάλιστα, έχει φροντίσει ώστε ο εφοδιασμός να πραγματοποιείται απευθείας από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, με απολύτως ελεγχόμενα βυτιοφόρα και με τη βοήθεια άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού που προσφέρει εξυπηρέτηση «υψηλών προδιαγραφών».

ελίν: «σημείο αναφοράς» για την ανάπτυξη του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού-2

Παράλληλα, η ελίν δίνει το «παρών» στις σημαντικότερες διοργανώσεις που αφορούν στον θαλάσσιο τουρισμό, όπως το επερχόμενο Mediterranean Yacht Show 2023, που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο από 29 Απριλίου έως 3 Μαΐου, και το οποίο η ελίν στηρίζει επί σειρά ετών ως «Χρυσός Χορηγός», εδραιώνοντας τη δυναμική της παρουσία σε έναν από τους πιο υγιείς και δυνατούς οικονομικά κλάδους του ελληνικού τουρισμού.

Όταν, μάλιστα, όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμα: diesel Crystal Next και marine Gasoil Crystal Next, καθώς και με το αποκλειστικό πρωτόκολλο τριπλού ελέγχου «Δέσμευση Ποιότητας» για τη διασφάλιση της συνολικής ποιότητάς τους, γίνεται αντιληπτή η σημασία που παίζει η ελίν στη διαρκή ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT