Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη του ομίλου της ΕΛΙΝΟΪΛ, στα 12 εκατ. ευρώ το 2022

Τριπλασιάστηκαν τα κέρδη του ομίλου της ΕΛΙΝΟΪΛ, στα 12 εκατ. ευρώ το 2022

Σημαντική ενίσχυση όλων των οικονομικών μεγεθών παρουσίασε ο όμιλος ΕΛΙΝΟΪΛ το 2022

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική ενίσχυση όλων των οικονομικών μεγεθών παρουσίασε ο όμιλος ΕΛΙΝΟΪΛ κατά την περυσινή χρονιά, με τη διοίκηση να παραμένει αισιόδοξη για την πορεία της φετινής χρονιάς, παρά τους κινδύνους που δημιουργούν η συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις ενεργειακές αγορές, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι πληθωριστικές πιέσεις και η περιοριστική νομισματική πολιτική.

Ετσι, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 150% και διαμορφώθηκε πέρυσι στα 3,8 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ το 2021, ενώ για την ίδια χρονική περίοδο τα μεικτά κέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 69,98 εκατ. ευρώ έναντι 43,74 εκατ. ευρώ το 2021. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 33,1 εκατ. ευρώ έναντι 15,7 εκατ. ευρώ την περυσινή χρονιά, παρουσιάζοντας αύξηση 110%. Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου (EBT) ανήλθαν στα 15,3 εκατ. ευρώ έναντι 5,1 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) τριπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 12 εκατ. ευρώ από 3,9 εκατ. ευρώ το 2021.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 150% και διαμορφώθηκε πέρυσι στα 3,8 δισ. ευρώ από 1,5 δισ. ευρώ το 2021.

Οσον αφορά τη μητρική εταιρεία ΕΛΙΝΟΪΛ, το 2022, τα κέρδη EBITDA ανήλθαν σε 31,3 εκατ. ευρώ από 14,8 εκατ., τα κέρδη προ φόρων σε 17,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,05 εκατ. ευρώ το 2021 και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (EATAM) σε 13,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,68 εκατ. ευρώ. Οι ισχυρές αποδόσεις της περασμένης χρονιάς καταδεικνύουν και την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου δυναμικού στη διοίκηση της εταιρείας, η οποία δηλώνει αισιόδοξη και για το τρέχον έτος.

«Για τη νέα χρονιά διατηρούμε αισιόδοξη οπτική, παρά τον κίνδυνο που δημιουργούν η συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στις ενεργειακές αγορές, οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι πληθωριστικές πιέσεις και η περιοριστική νομισματική πολιτική», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΙΝΟΪΛ Γιάννης Αληγιζάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 2022.

Για το 2023 η Ελίν στοχεύει στη διατήρηση της κερδοφορίας της μέσα από την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της στο δίκτυο πρατηρίων, με την αύξηση των μεριδίων αγοράς των ενεργειακών σταθμών και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και την εξεύρεση νέων αγορών και προϊόντων στο διεθνές εμπόριο. Παράλληλα, θα υλοποιήσει ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα για τη βελτίωση των υποδομών στους σταθμούς ανεφοδιασμού στις μαρίνες και θα εστιάσει στην υλοποίηση των επενδυτικών πλάνων για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της, με τη λειτουργία του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού LNG-CNG σε συνεργασία με την εταιρεία BlueGrid και την υλοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος της συμφωνίας με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση φορτιστών στο δίκτυό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT