Αγονος ο διαγωνισμός για σύστημα επικοινωνίας

Αγονος ο διαγωνισμός για σύστημα επικοινωνίας

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Αγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ για την αναζήτηση αναδόχου που θα αναλάβει τη διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R, στον άξονα Πειραιά – Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, στον κλάδο του προαστιακού από Κιάτο προς αεροδρόμιο και σε ακόμη δύο τμήματα, καθώς δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά από κανέναν προμηθευτή. Θυμίζουμε πως το εν λόγω σύστημα επιτρέπει την επικοινωνία όλου του προσωπικού των σιδηροδρόμων, ωστόσο ακόμη και σήμερα δεν λειτουργεί και δεν έχει εγκατασταθεί πλήρως. Μάλιστα, όπως είχε σημειώσει πρόσφατα και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη, η πλήρης λειτουργία του θα είχε μειώσει καθοριστικά τον κίνδυνο του ατυχήματος. Πηγές του ΟΣΕ διευκρινίζουν πως η κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου δεν απειλεί τη λειτουργία ούτε την ασφάλεια του συστήματος, επισημαίνοντας πως ο οργανισμός θα προκηρύξει νέο 5ετή διαγωνισμό.

31 Μαΐου θα δοθεί η β΄δόση για το επίδομα παιδιού

Κλείνει προσωρινά το απόγευμα της 12ης Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ προκειμένου να πληρωθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση. Αυτό άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης των ποσών που θα πληρωθούν στις 31 Μαΐου. Προσοχή, όμως: Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. 

Βελτίωση μεγεθών βλέπει η «Πλαστικά Κρήτης»

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα, που όμως δεν αναμένεται να αγγίξουν τα επίπεδα του 2021, εκτιμά ότι θα εμφανίσει φέτος, έναντι του 2022, η «Πλαστικά Κρήτης». Για τον όμιλο, όπως σημειώνεται στην ετήσια οικονομική έκθεση, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία, όπως η αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας στην Κίνα με ένα νέο εργοστάσιο και η νέα γραμμή παραγωγής  επτά στρώσεων στο εργοστάσιο στη Γαλλία που θα τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο ήμισυ του χρόνου.

Επετειακή έκθεση της Alpha Bank

Αναδρομική έκθεση με τίτλο «Η άλλη όψη του νομίσματος» διοργανώνει στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στην Αθήνα, η Alpha Bank, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από τη δημιουργία της νομισματικής συλλογής της τράπεζας. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του εμπνευστή και δημιουργού της νομισματικής συλλογής της Alpha Bank, Γιάννη Σ. Κωστόπουλου, και θα διαρκέσει από τις 3 Μαΐου έως τις 23 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος, αναφέρθηκε στον επετειακό και συμβολικό χαρακτήρα της έκθεσης και σημείωσε ότι «η Alpha Bank «συνεχίζει τη συνεισφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας, για την πνευματική, ηθική και εκπαιδευτική καλλιέργεια της κοινωνίας με λογισμό και μ’ όνειρο, όπως έλεγε ο αείμνηστος πρόεδρός μας Γιάννης Κωστόπουλος».

Παράταση προσφορών για την Αττική Οδό

Επισημοποιήθηκε η παράταση στην υποβολή προσφορών για την ανάληψη της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ όρισε ως νέα ημερομηνία τη 10η Ιουλίου, καθώς η μέχρι πρότινος ημερομηνία της 29ης Μαΐου, μία εβδομάδα μετά την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, κρίθηκε ως ακατάλληλη, ενώ ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί και όλες οι σχετικές διαδικασίες και εγκρίσεις. Υπενθυμίζεται ότι το αντίτιμο των διοδίων της νέας σύμβασης έχει «κλειδώσει» στα 2,5 ευρώ (από 2,8 ευρώ σήμερα), ωστόσο παρέχεται πλέον η δυνατότητα στον ανάδοχο να αιτηθεί μεγαλύτερο τίμημα μετά το πέρας των πρώτων πέντε ετών της σύμβασης, δηλαδή ουσιαστικά από το 2029 και μετά, εφόσον ασφαλώς συντρέχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις (π.χ. χαμηλός κυκλοφοριακός όγκος). Στον διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχει πληθώρα εγχώριων και διεθνών ομίλων, ενώ το τίμημα είναι πιθανό να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT