Προς «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων

Προς «αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Η τελευταία συνεδρίαση του υφιστάμενου συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη οπότε και ελήφθη η απόφαση σύγκλησης της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο μοναδικός, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, υποψήφιος για την προεδρία του Συνδέσμου είναι ο Γιάννης Παράσχης, CEO της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών».

Η ισχυρή στήριξη που εμφανίζεται να συγκεντρώνεται γύρω από το πρόσωπό του πηγάζει από τη θέληση πλήθους βασικών μελών του συνδέσμου, η νέα διοίκηση «να αντικατοπτρίζει την ολοένα και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση από την ελληνική αγορά και κοινωνία ότι ο τουρισμός είναι μια πολυσχιδής δραστηριότητα που ωφελεί άμεσα και έμμεσα πολύ περισσότερους κλάδους και επιχειρήσεις πέραν του ξενοδοχειακού –που αποτελεί αναμφισβήτητα τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού μας–, όπως οι αερομεταφορές, από όπου και προέρχεται ο εν λόγω υποψήφιος».

Στην επερχόμενη γενική συνέλευση θα αναδειχθεί κατά την πρωινή, κλειστή συνεδρίαση, όπως προβλέπεται, το νέο διοικητικό συμβούλιο το οποίο και αναμένεται να συγκροτηθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας σε σώμα, πριν από τη βραδινή ανοιχτή συνεδρίαση. Οι εξελίξεις έρχονται με την εκπνοή της δεύτερης τριετούς θητείας του προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου. Στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, προχθές, σε μια σαφώς φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, εξαιτίας των μεγάλων προκλήσεων της τελευταίας τριετίας, της επιτυχούς υπερκέρασής τους αλλά και των νέων ιστορικά υψηλών επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού, ο Γ. Ρέτσος, που έχει διατελέσει πρόεδρος του φορέα για δύο συναπτές τριετίες, χειροκροτήθηκε από όλα τα μέλη του συμβουλίου.

Αποχωρώντας αφήνει ως παρακαταθήκη την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας, τη διαμόρφωση των αφίξεων και των εισπράξεων από το εξωτερικό σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2019 – τα οποία αναμένεται φέτος να ξεπεραστούν, ενώ πιστώνεται και τη σύνταξη του εθνικού σχεδίου για τον τουρισμό, στο οποίο μεταξύ άλλων καταγράφονται εκατοντάδες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές υποδομές προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας.

Στις 31 Μαΐου οι αρχαιρεσίες – Μοναδικός υποψήφιος ο Γιάννης Παράσχης.

Οπως όλα δείχνουν επί του παρόντος, θα τον διαδεχθεί ο Γιάννης Παράσχης, CEO της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ) από το 2007, που νωρίτερα (2001-2007) είχε διατελέσει και Deputy CEO. Εντάχθηκε στο δυναμικό του ΔΑΑ, έπειτα από διεθνή πορεία στον πανεπιστημιακό χώρο και ως σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα της εταιρικής στρατηγικής στις εταιρείες A.T. Kearney και Deloitte. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει επίσης θέσεις όπως αυτή του προέδρου των διοικητικών συμβουλίων της Εταιρείας Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε. και του ACI Fund, ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος παρέχει εκπαίδευση και ευρύτερη υποστήριξη σε αεροδρόμια των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών (LDCs). Συμμετέχει ως μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών, ακαδημαϊκών οργανισμών και φορέων συλλογικής εκπροσώπησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επειτα από σειρά διεθνών διακρίσεων στην 20ετή του διαδρομή στον κλάδο των αερομεταφορών, με θητείες ως πρόεδρος του Airport Council International (ACI) στον ευρωπαϊκό τομέα (ACI-Europe, 2007-2009) αλλά και στον παγκόσμιο οργανισμό (ACI-World, 2011-2013), έχει τιμηθεί από τη διεθνή αεροπορική κοινότητα και με την κορυφαία διάκριση «CAPA Airport Chief Executive of the Year» το 2015. Εχει σπουδάσει οικονομολόγος μηχανικός (MSc) και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Επιχειρησιακή Ερευνα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT