Στα 500 εκατ. τα έσοδα της Lamda φέτος από τα ακίνητα στο Ελληνικό

Στα 500 εκατ. τα έσοδα της Lamda φέτος από τα ακίνητα στο Ελληνικό

Οι πρώτοι όροφοι του πύργου κατοικιών και ο εξωτερικός σκελετός του κτιρίου θα είναι ορατοί στο τέλος του έτους

2' 2" χρόνος ανάγνωσης

«Μέχρι το τέλος του 2023 πιστεύουμε ότι θα είναι πλέον ορατοί οι πρώτοι όροφοι του πύργου κατοικιών Riviera Tower και ο εξωτερικός σκελετός του κτιρίου», ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης των αναλυτών για τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Οπως σημείωσε ο κ. Αθανασίου, πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος από τα έργα βαθιάς θεμελίωσης (κατασκευή πασσάλων) και με βάση την πορεία των εργασιών, το επόμενο διάστημα αναμένεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 95 εκατ. ευρώ, αλλά και 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2023. Τα ποσά αυτά θα εισπραχθούν με βάση τους όρους που αναφέρονται στα συμβόλαια αγοραπωλησίας που έχει υπογράψει η Lamda με τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και οι οποίοι προβλέπουν την εκταμίευση συγκεκριμένων ποσών με βάση την ολοκλήρωση αντίστοιχου ποσοστού της κατασκευής του έργου.

Συνολικά, η διοίκηση της Lamda προβλέπει εισπράξεις της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους από τις πωλήσεις των ακινήτων που έχει ήδη πραγματοποιήσει. Ηδη, από το παραπάνω ποσό έχουν εισπραχθεί περίπου 216 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θετική αυτή εξέλιξη σημαίνει ότι η Lamda Development δεν θα χρειαστεί να στραφεί σε δανεισμό κατά το 2023, καθώς τα έσοδα αρκούν για τη χρηματοδότηση των έργων που ήδη υλοποιούνται, αλλά κι εκείνων που θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες. Για το 2024, θα χρειαστεί η εκταμίευση μέρους των δανειακών κεφαλαίων που έχει εξασφαλίσει η εταιρεία, κυρίως για την κατασκευή των εμπορικών κέντρων.

Ιδιαίτερα θετικά εξελίσσεται και η διαδικασία μίσθωσης των εμπορικών κέντρων στο Ελληνικό, καθώς για το Vouliagmenis Mall έχουν υπογραφεί προσύμφωνα για το 52% των διαθέσιμων επιφανειών, ενώ για το Riviera Galleria στο παράκτιο μέτωπο, το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνάει το 20%. Στόχος είναι να έχουν υπογραφεί συμφωνίες για το 70% των επιφανειών του εμπορικού κέντρου επί της Λ. Βουλιαγμένης και για το 50% του αντίστοιχου στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Ηδη πάντως, για το Vouliagmenis Mall έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ενοικιαστές για το 92% της μεικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας.

Η κατασκευή του εν λόγω ακινήτου προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ όπως σημείωσε χθες ο κ. Αθανασίου, ο ανάδοχος θα ανακοινωθεί προς το τέλος Μαΐου. Εντός των επόμενων τριών μηνών αναμένεται να ανατεθεί και το έργο κατασκευής του Riviera Galleria.

Οσον αφορά την εισαγωγή των μετοχών της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Αθανασίου ανέφερε χθες πως αυτή δεν θα πρέπει να αναμένεται νωρίτερα από το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT