ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
31-εναλλακτικοί-τρόποι-αποταμίευσης-562404178

3+1 Εναλλακτικοί Τρόποι Αποταμίευσης

«Διαφημιστική Ανακοίνωση»

Εάν ρωτήσει κάποιος τον μέσο Έλληνα που θα αποταμίευε τα χρήματά του, η απάντηση που θα λάμβανε, σχεδόν αυτόματα, θα ήταν σε καταθέσεις και ακίνητα. Κι αυτό ενδεχομένως, λόγω μίας διαδεδομένης αντίληψης που αντιμετωπίζει το real estate και τις τραπεζικές καταθέσεις ως ασφαλείς επενδυτικούς προορισμούς. Προφανώς, τα διάφορα είδη περιουσιακών στοιχείων έχουν και διαφορετικά επίπεδα χρηματοοικονομικού κινδύνου. 

Ωστόσο, στόχος είναι τα χρήματα να «δουλεύουν» για τον επενδυτή και να του αποφέρουν αποδόσεις. Κι αυτό επιτυγχάνεται μέσω των αμοιβαίων κεφαλαίων που επιτρέπουν στον επενδυτή να έχει ιδιοκτησία από διάφορες αξίες και να εκμεταλλευτεί τα υψηλότερα επιτόκια στις αγορές σταθερού εισοδήματος. Τέτοιου είδους επενδυτικά προϊόντα, που «θωρακίζουν» τα χρήματα έναντι των πολύ χαμηλών επιτοκίων, διαθέτει η ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων 3K Investment Partners.

Ποια είναι αυτά;

-To 3K International Income Ομολογιακό

Σε ποιους απευθύνεται; Σε όλους όσοι έχουν επενδυτικό ορίζοντα 3-5 έτη και επιθυμούν τα χρήματά τους να αποφέρουν καλύτερες από τα επιτόκια που προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις των τραπεζών. Το 3K International Income Ομολογιακό στοχεύει στη διατήρηση της αξίας του κεφαλαίου των επενδυτών και παράλληλα στην επίτευξη ετησιοποιημένων αποδόσεων υψηλότερων από αυτές των προθεσμιακών καταθέσεων, εντός ενός πλήρους κύκλου της αγοράς, που οριοθετείται από ένα διάστημα 3-5 ετών. Το Αμοιβαίο Κεφάλαιο διαμορφώνει ένα χαρτοφυλάκιο από διεθνή και ελληνικά ομόλογα, κρατικά και εταιρικά, έχοντας γνώμονα μια σχετικά μετριοπαθή και όσο το δυνατό  χαμηλών διακυμάνσεων επενδυτική πολιτική. Το χαρτοφυλάκιο του 3K International Income Ομολογιακό υπόκειται σε διαρκή διαχείριση και προσαρμογές στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του. 

Τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια επιτρέπουν στον επενδυτή να εκμεταλλευτεί τα υψηλότερα επιτόκια στις αγορές σταθερού εισοδήματος.

-Goldman Sachs Euro Bond

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει κατά κύριο λόγο σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο ευρωπαϊκών ομολόγων που είναι εκφρασμένα σε ευρώ. Περιλαμβάνει κρατικά και εταιρικά ομόλογα υψηλής φερεγγυτότητας (με αξιολόγηση AAA έως BBB-), με το αμοιβαίο κεφάλαιο να εφαρμόζει ενεργή διαχείριση για να προβλέψει τις μεταβολές στο επίπεδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, των spread χωρών και των πιστωτικών spread εντός της ευρωζώνης βάσει θεμελιώδους και ποσοτικής ανάλυσης. Η τοποθέτηση του αμοιβαίου κεφαλαίου μπορεί, κατά συνέπεια, να διαφέρει ουσιωδώς από τον δείκτη αναφοράς. Στόχος είναι η επίτευξη, σε χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, επιδόσεων υψηλότερων του δείκτη αναφοράς Bloomberg Barclays Euro-Aggregate. Με το συγκεκριμένο αμοιβαίο κεφάλαιο οι επενδυτές κερδίζουν την πρόσβαση στο σύνολο της αγοράς ευρωπαϊκών ομολόγων και αποσκοπούν στην επίτευξη απόδοσης υψηλότερης από αυτή που αποφέρουν τα επιτόκια των τραπεζικών καταθέσεων. Προϋπόθεση για αυτές τις ευεργετικές δυνατότητες είναι η διατήρηση της επένδυσης στο -Goldman Sachs Euro Bond για χρονικό διάστημα άνω των 3 ετών.

-Goldman Sachs Patrimonial Defensive

Σε τι συνίσταται; Αποτελείται από άλλα αμοιβαία κεφάλαια (δηλαδή είναι Fund of Funds) και επενδύει κατά κύριο λόγο σε διαφοροποιημένο διεθνές χαρτοφυλάκιο μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων και αμοιβαίων κεφαλαίων σταθερού εισοδήματος (αμοιβαία κεφάλαια τα οποία επενδύουν ομόλογα και άλλους χρεωστικούς τίτλους). Το αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να επενδύει και σε άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα προκειμένου να επιτυγχάνονται οι επενδυτικοί του στόχοι. Το αμοιβαίο κεφάλαιο υπόκειται σε ενεργητική διαχείριση έναντι ενός επενδυτικού προφίλ αποτελούμενου από ομολογιακές αξίες κατά 75% που εκφράζονται σε ευρώ (δείκτης αναφοράς: Bloomberg Barclays Euro Aggregate) και από παγκόσμιες μετοχές κατά 25% (δείκτης αναφοράς: MSCI AC World (NR)), με ένα εύρος 20%. Σε χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, στόχος είναι να επιτευχθούν υψηλότερες επιδόσεις από τον συνδυασμένο δείκτη αναφοράς.

Το παρόν αποτελεί διαφημιστική ανακοίνωση. Ανατρέξτε στο ενημερωτικό δελτίο των προαναφερθέντων ΟΣΕΚΑ και στο έγγραφο βασικών πληροφοριών πριν προβείτε σε οποιαδήποτε οριστική επενδυτική απόφαση.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT