Προχωρούν οι μισθώσεις στον Πύργο Πειραιά

Προχωρούν οι μισθώσεις στον Πύργο Πειραιά

Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των ενοίκων που θα φιλοξενηθούν σε λίγους μήνες στον Πύργο Πειραιά, που αναπτύσσει η κοινοπραξία Dimand Real Estate – EBRD και Prodea Investments (70%-30%)

2' 34" χρόνος ανάγνωσης

Συμπληρώνεται σταδιακά το «παζλ» των ενοίκων που θα φιλοξενηθούν σε λίγους μήνες στον Πύργο Πειραιά, που αναπτύσσει η κοινοπραξία Dimand Real Estate – EBRD και Prodea Investments (70%-30%). Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υφίστανται συμφωνίες για τους 12 από τους συνολικά 18 ορόφους γραφείων που θα περιλαμβάνονται στο ακίνητο, ενώ έχουν καλυφθεί πλήρως και οι χώροι των καταστημάτων και της εστίασης.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστή η συμφωνία μίσθωσης από τον όμιλο Inditex επιφάνειας 5.850 τ.μ., που θα περιλαμβάνει χώρους από το ισόγειο μέχρι και τον δεύτερο όροφο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οι φίρμες Zara και Zara Home, με τον επικεφαλής της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλο, να αναφέρει εντός της εβδομάδας ότι η Zara θα παρουσιάσει στον Πύργο Πειραιά ένα από τα πρώτα της καταστήματα, πανευρωπαϊκά, που θα απηχεί τη νέα της φιλοσοφία για τα σημεία πώλησης.

Πάνω από 1.000 τ.μ. υπολογίζεται ότι θα μισθώσει και η βρετανική αλυσίδα JD Sports Fashion, η οποία έχει απορροφήσει και τα Cosmos Sport. Μάλιστα στον Πύργο Πειραιά θα λειτουργήσει κατάστημα υπό την επωνυμία της ίδιας της JD Sports και όχι της Cosmos.

Εχουν ενοικιαστεί οι 12 από τους 18 ορόφους γραφείων και έχουν καλυφθεί πλήρως και οι χώροι των καταστημάτων και της εστίασης.

Οσον αφορά τους χώρους γραφείων, πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για συμφωνίες με τρεις ακόμη εταιρείες για την ενοικίαση τριών ορόφων, ακολουθώντας τη στρατηγική που έχει χαράξει η κοινοπραξία των Dimand – Prodea, βάσει της οποίας επιδίωξη είναι η κάλυψη κάθε ορόφου από μία και μόνη εταιρεία, δηλαδή να μη φιλοξενούνται δύο ή και περισσότερες εταιρείες σε κάποιον όροφο. Οι νέοι μισθωτές προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας και από τον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις και με άλλους ενδιαφερομένους.

Υπενθυμίζεται ότι το 50% των γραφειακών χώρων –ή εννέα συνολικά όροφοι– πρόκειται να καλυφθεί από την εταιρεία Dialectica, μια ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές και μεγάλους ομίλους αναφορικά με τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας λήψης των επιχειρηματικών τους αποφάσεων. Η Dialectica έχει συμφωνήσει για τη μίσθωση έξι ορόφων, ενώ πρόκειται να ασκήσει και το δικαίωμά της για την ενοικίαση επιπλέον τριών ορόφων, ή συνολικής επιφάνειας 9.300 τ.μ.

Από τα 28.500-29.000 τ.μ. που αντιστοιχούν στους προς εκμίσθωση χώρους του κτιρίου (πλέον υπόγεια 4.800 τ.μ.), περίπου 22.000 τ.μ. αφορούν χρήσεις γραφείων και τα υπόλοιπα 7.500 τ.μ. αφορούν την κάλυψη των πρώτων ορόφων του ακινήτου με εστίαση, εμπόριο κι ένα γυμναστήριο. Η επένδυση των 40 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου «πράσινου» ουρανοξύστη της χώρας, ύψους 88 μέτρων. Μάλιστα θα είναι ο πρώτος βιοκλιματικός πύργος που θα πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο LEED στην υψηλότερη κατηγορία Platinum.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023 και θα αρχίσει να παραδίδεται σταδιακά προς λειτουργία από εκείνο το διάστημα και μέχρι την άνοιξη του 2024. Τότε θα πρέπει να αναμένεται και η πώληση του ακινήτου, χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να υφίσταται κάποια συμφωνία μεταξύ της Dimand και της Prodea για κάτι τέτοιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να πωληθεί σε κάποιον τρίτο επενδυτή, κάτι που συνέβη και σε αντίστοιχη συνεργασία των δύο ομίλων, με την πώληση ενός συγκροτήματος γραφείων που ανέπτυξαν στη Λ. Συγγρού στον ασφαλιστικό όμιλο Generali.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT