Ο Ιρανός που έχτισε πολυτελείς κατοικίες σε όλο το Μαϊάμι

Ο Ιρανός που έχτισε πολυτελείς κατοικίες σε όλο το Μαϊάμι

Πώς ο Μασούντ Σοτζάι έφτιαξε τη βραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shoma Group

1' 52" χρόνος ανάγνωσης

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των ελάχιστων περιορισμών για την πανδημία, έχει γίνει δημοφιλής προορισμός των ζάμπλουτων, όπως αναφέρει σχετικά σε δημοσίευμά του το moneyreview.gr.

Ως εκ τούτου, οι αγορές ακινήτων, όπως και οι τιμές τους, καταγράφουν ανοδική πορεία, με τους εκατομμυριούχους πολλές φορές να περιμένουν χρόνια για να βρουν σπίτι με τις προδιαγραφές που επιθυμούν.

Κι ενώ πολλοί επενδυτές συνειδητοποιούν επιτέλους την αξία του Μαϊάμι και της νότιας Φλόριντα, ο Μασούντ Σοτζάι, διευθύνων σύμβουλος της βραβευμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Shoma Group, πιστεύει στη δυναμική της περιφέρειας αυτής τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

Ο Μασούντ Σοτζάι γεννήθηκε το 1959 στην Τεχεράνη και ο πατέρας του ήταν αρκετά επιτυχημένος ως ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρείας, στην οποία η κυβέρνηση είχε αναθέσει διάφορα έργα. Πιθανότατα επρόκειτο να τον διαδεχθεί, ωστόσο τη δεκαετία του 1970 άρχισαν οι ταραχές στη χώρα. Με το ξέσπασμα της Ιρανικής Επανάστασης το 1978, ο Σοτζάι έφυγε για σπουδές στις ΗΠΑ.

Αντί για το Λος Αντζελες, όπου ήταν προγραμματισμένο να σπουδάσει, κατέληξε στο Μαϊάμι επειδή τον έπεισαν οι φίλοι του. Η κατάσταση στο Ιράν δεν ήταν καλή και ο πατέρας του αποφάσισε να αποσυρθεί.

Μετά το πέρας των σπουδών του ο Μασούντ Σοτζάι ξεκίνησε τις επενδύσεις με την οικονομική βοήθεια του πατέρα του. Αποδείχθηκε πως είχε βρεθεί στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, καθώς η αγορά είχε μόλις ωριμάσει και οι ΗΠΑ περνούσαν μια κρίση αποταμίευσης και δανείων, γεγονός που σήμαινε πως ήταν η ιδανική στιγμή για την απόκτηση ακινήτων.

Στην αρχή συνεργάστηκε με μια άλλη εταιρεία και το πρώτο τους έργο ήταν ένα σχέδιο 48 κατοικιών, ενώ ακολούθησε ένα εξίσου επιτυχημένο έργο 58 μονάδων. Μετά ο Μασούντ Σοτζάι χρησιμοποίησε τα κέρδη για να αυτονομηθεί και το 1988 άνοιξε τη Shoma Development.

Αρχικά η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ακινήτων σε μεσαίες τιμές, κυρίως μονοκατοικιών. Η τακτική λειτούργησε, ωστόσο το 2007, λόγω των μεταβαλλόμενων τάσεων στην αγορά, στράφηκε στις επαύλεις, στα κτίρια γραφείων και στα εμπορικά ακίνητα.

Η εταιρεία κατάφερε να γίνει επιτυχημένη μέσω μιας απλής στρατηγικής. Ο ιδρυτής της στοχεύει σε υποανάπτυκτες γειτονιές και τις μετατρέπει σε ακμάζουσες πόλεις με κτίρια πολυτελείας.

Η διορατικότητά του και το ρίσκο που παίρνει φαίνεται πως είναι το μυστικό της επιτυχίας. Παράλληλα, η εταιρεία διαχειρίζεται κιόλας όλα τα κτίρια που οικοδομεί, γεγονός που αποφέρει επιπλέον κέρδη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT