Ερευνα για νέο «καρτέλ κοτόπουλου»

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Την… επίσκεψη των ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού δέχθηκαν χθες πολλές επιχειρήσεις της κρεοπαραγωγού πτηνοτροφίας. Οπως πληροφορείται η στήλη, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έγιναν σε όλους τους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου (Νιτσιάκος, Πίνδος, Αγγελάκης, Αμβροσιάδης) και πιθανόν και σε μικρότερες επιχειρήσεις. Αν και η έρευνα ήταν αυτεπάγγελτη, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι προέκυψε ύστερα από κάποια καταγγελία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Το 2014 η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 40 εκατ. σε 13 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούσαν τότε το 75% της εν λόγω αγοράς, καθώς και στον Σύνδεσμο Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, με την κατηγορία της οριζόντιας σύμπραξης την περίοδο 1996 έως 2010.

Συμπράττουν για έρευνα και καινοτομία

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας και το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Το αντικείμενο συνεργασίας αφορά κυρίως τη διενέργεια ερευνών και μελετών κοινού ενδιαφέροντος που θα υλοποιούνται με κοινή επιστημονική ευθύνη, δεδομένου ότι η επιστημονική ομάδα θα είναι κοινή. Επίσης, από κοινού θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο την ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού με υλοποιήσιμες και καινοτόμες λύσεις.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανοίγει τις πόρτες του στους φοιτητές

Στo Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα έχουν, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων και απόφοιτοι ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Σε αυτά ανήκουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, τα οποία συνεργάζονται με το ΤΑΙΠΕΔ που υλοποιεί πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.

«Ποντάρουν» στα σπίτια των Χόμπιτ

Σε… παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για τους απανταχού φαν της διάσημης τριλογίας ταινιών «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών», είναι πιθανό να μετατρέψουν την περιοχή του Κρέσεβο στη Βοσνία, 40 χιλιόμετρα μακριά από το Σεράγεβο, οι αδελφές Μιλίτσεβιτς. Αξιοποιώντας τη φυσική διαμόρφωση της περιοχής κατασκευάζουν το Kresevo Hobbiton. Πρόκειται για πέντε κατοικίες, που ακολουθούν την αρχιτεκτονική του χωριού των Χόμπιτ από τις σχετικές ταινίες. Στρογγυλές πόρτες και παράθυρα συνδυάζονται με υπόσκαφες κατασκευές κι ένα τοπίο που μοιάζει σημαντικά με εκείνο που φαντάστηκε ο Τζ. Ρ. Τόλκιν έχουν ήδη δημιουργήσει τουριστικό «ρεύμα» προς την περιοχή.

Γυρίζει σελίδα η Πλαίσιο Computers

Ηταν λίγο πριν από την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την περίοδο του 1999-2000, που ο ισχυρός άνδρας της αναπτυσσόμενης τότε αλυσίδας εμπορίου ηλεκτρονικών προϊόντων Γιώργος Γεράρδος, έχοντας ξεκινήσει τη διαδρομή του από την οδό Στουρνάρη 39 στην «πλάτη» του Πολυτεχνείου, αποφάσισε να επεκταθεί πανελλαδικά. Και για τον σκοπό αυτό έκρουσε τας θύρας του Χρηματιστηρίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδια ανάπτυξής του.

Σήμερα, 23 χρόνια μετά, έχοντας περάσει στιγμές επιτυχίας αλλά και πολύ ανταγωνισμό, η οικογένεια Γεράρδου βγάζει την Πλαίσιο Computers από το ταμπλό μετά τη δημόσια πρόταση που έκανε στους μετόχους μειοψηφίας. Την Πέμπτη πήρε και τη «σφραγίδα» της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη διαγραφή των μετοχών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT