Πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις σε εταιρείες

Πρόστιμα για εργασιακές παραβάσεις σε εταιρείες

2' 41" χρόνος ανάγνωσης

Περισσότεροι από 2.600 εργαζόμενοι έλαβαν την επιπλέον υπερωριακή αμοιβή τους, έπειτα από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας στις επιχειρήσεις που εργάζονται και στις οποίες υπάρχει υποχρέωση χρήσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Σε συνολικά 55 περιπτώσεις, μάλιστα, επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις όπως εργασία σε ημέρα ανάπαυσης, μη καταβολή αμοιβής πέραν του δηλωμένου ωραρίου ή σε περίπτωση υπερωριακής απασχόλησης, αλλά και μη υποβολή των απαιτούμενων στοιχείων στο «Εργάνη». Ετσι, στην πράξη η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας αποδεικνύεται ένα άκρως χρήσιμο εργαλείο, με το οποίο δημιουργείται ένα ισχυρό σύστημα ελέγχου. Tο τελευταίο διάστημα η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε σε 650 ελέγχους για 17.339 εργαζομένους, σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 327.321 ευρώ σε 55 περιπτώσεις.

Μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων

Πατάει γκάζι η απασχόληση, καθώς φαίνεται πως η έναρξη της τουριστικής περιόδου δίνει το σήμα. Ετσι, ο αριθμός των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ μειώθηκε στους 859.626, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο 2011. Μειώθηκε μάλιστα ακόμη και ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, στους 492.200, που αποτελεί τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο 2014. Τα στοιχεία έσπευσε να ανακοινώσει η διοίκηση της υπηρεσίας και είναι έως τις 15 Μαΐου. Εκκρεμούν βέβαια να ανακοινωθούν, από τη Στατιστική Υπηρεσία της ΔΥΠΑ, τα στοιχεία του Απριλίου. 

Σε ένα χρόνο στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό λόττο

Σε περίπου ένα χρόνο αναμένεται να λανσάρει ο ΟΠΑΠ το ευρωπαϊκό λόττο (Eurojackpot) του οποίου ο ειδικός κανονισμός διοργάνωσης και διεξαγωγής δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η Ελλάδα γίνεται η 19η ευρωπαϊκή χώρα που θα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό λόττο (Eurojackpot), που κοστίζει 2 έως 3 ευρώ ανά στήλη. Στόχος του τυχερού παιχνιδιού είναι οι παίκτες να βρουν σε συνολικά 50 αριθμούς τους 5 που κερδίζουν, όπως και 2 ακόμη σε σύνολο 12. 

Οι προβλέψεις της JP Morgan

Κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει να βλέπει η JP Morgan μετά τις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική τράπεζα αναμένει συνέχιση της τρέχουσας πολιτικής, γεγονός που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, τηρεί θετική στάση για τα ελληνικά ομόλογα καθώς προβλέπει ότι η απόδοσή τους θα συνεχίσει να κινείται κάτω από αυτήν των ιταλικών ομολόγων μέχρι το τέλος του 2023, δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών και θεμελιωδών μεγεθών της Ελλάδας και την υψηλή πιθανότητα να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα έως τις αρχές του 2024.

Εσοδα 11 εκατ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων 

Το τελευταίο της πρατήριο καυσίμων, απομεινάρι από την εποχή της ίδρυσης της εταιρείας πριν από 20 και πλέον χρόνια, πούλησε η Trastor. Πρόκειται για ένα ακίνητο στα Χανιά, που μεταβιβάστηκε αντί ποσού 470.000 ευρώ, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο της κατοχής και εκμετάλλευσης πρατηρίων καυσίμων. Τα ακίνητα αυτά που δεν αποτελούν το τυπικό ακίνητο εισοδήματος, όπως π.χ. ένα κτίριο γραφείων, ή ένα εμπορικό κατάστημα, είχαν μεταβιβαστεί στην εταιρεία, προκειμένου να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο και τα έσοδα από ενοίκια, κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της εισηγμένης. Σήμερα, που η αξία του χαρτοφυλακίου έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ και η στρατηγική στόχευση αφορά τα βιοκλιματικά ακίνητα μεγάλης επιφάνειας, τα πρατήρια καυσίμων ήταν λογικό να αποτελέσουν παρελθόν από το χαρτοφυλάκιο της Trastor. Παράλληλα, με άλλες επιλεκτικές πωλήσεις, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει έσοδα άνω των 11 εκατ. ευρώ από τις αρχές του 2022 μέχρι σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT