Μεγάλη συμφωνία για ΑΠΕ στη Β. Αμερική

Μεγάλη συμφωνία για ΑΠΕ στη Β. Αμερική

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Μεγάλη συμφωνία στον τομέα των ΑΠΕ στη Β. Αμερική, «φωτογραφίζοντας» τον Καναδά, προανήγγειλε o επικεφαλής της Mytilineos, Eυάγγελος Mυτιληναίος, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. «Επενδύουμε δυναμικά στην πράσινη μετάβαση σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε παρόντες σε 32 χώρες, με σημαντική παρουσία στην Αυστραλία, με σημαντική παρουσία στη Χιλή, και μετά τον IRA και τα νέα μέτρα της καναδικής κυβέρνησης ενδιαφερόμαστε αρκετά για τη Βόρεια Αμερική», είπε, προαναγγέλλοντας τη συμφωνία που βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Μιλώντας για την πράσινη μετάβαση σημείωσε: «Οι Ευρωπαίοι σε ενθαρρύνουν να κάνεις πράγματα ή σε διώχνουν εάν δεν κάνεις πράγματα. Οι Βορειοαμερικανοί, όχι μόνο οι ΗΠΑ, σε ωθούν. Στην πραγματικότητα επιδοτούν και επομένως πιστεύω ότι θα προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι η Ευρώπη στο μέλλον», τόνισε εξηγώντας τους λόγους που πολλές εταιρείες «κοιτάζουν» τις αγορές της Βόρειας Αμερικής.

Σήμερα η επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Σε νέα δημοπρασία προχωράει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ για το «άνοιγμα» του 10ετούς ομολόγου που εκδόθηκε τον περασμένο Ιανουάριο με επιτόκιο 4,25%, καθώς και του τίτλου λήξης 30 Ιανουαρίου 2037 με επιτόκιο 4%, για την άντληση έως 400 εκατ. ευρώ συνολικά. Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Η δημοπρασία έχει άλλωστε προαναγγελθεί από τον περασμένο μήνα όταν ο ΟΔΔΗΧ για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια προχώρησε στην ανακοίνωση προγράμματος δημοπρασιών.

«Καμπανάκι» φτωχοποίησης των ατόμων με αναπηρία

Ενα στα δύο άτομα με σοβαρή αναπηρία, ηλικίας από 16 έως 64 ετών, βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Την αύξηση της διαχρονικής φτώχειας για τα άτομα με αναπηρία τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώνει το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ. Μάλιστα, διαπιστώνεται κλιμάκωση του φαινομένου της φτώχειας και του αποκλεισμού και διεύρυνση των ανισοτήτων εις βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα μας.

Στην κορυφή το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας

Την πρώτη θέση κατέκτησε το αεροδρόμιο της Αθήνας στα βραβεία Routes-Europe 2023 όπου η ψήφος και η διαδικασία απόφασης ανήκουν σε αεροπορικές εταιρείες. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» διακρίθηκε για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών. Στην ίδια κατηγορία με το αεροδρόμιο της Αθήνας ήταν υποψήφια για διάκριση τα αεροδρόμια του Αμστερνταμ (Schiphol) του Ντουμπάι, της Κωνσταντινούπολης (iGA) και της Ρώμης (Φιουμιτσίνο). Φέτος, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών πετούν τρεις νέοι αερομεταφορείς, έχουν δημιουργηθεί 13 νέοι προορισμοί και 14 νέες προσθήκες σε ήδη υφιστάμενους προορισμούς.

«Πρέπει να αυξηθούν οι αποταμιεύσεις»

«Καμπανάκι» για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών χτύπησε χθες σε συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι αυτό αντανακλά και μια ανισορροπία μεταξύ επενδύσεων και αποταμιεύσεων. Οι εθνικές αποταμιεύσεις πρέπει να αυξηθούν, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης και το συνέδεσε με τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων, λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε μέτρα που μειώνουν τις εθνικές αποταμιεύσεις». Ο ίδιος τόνισε: «Ο δημοσιονομικός χώρος είναι αυτός που είναι, είναι μικρός και κατά την άποψή μου, την ταπεινή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τους ευάλωτους συμπολίτες μας ή για να βοηθηθούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα ενισχύσουν τον δυνητικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της χώρας». Και για όποιον δεν κατάλαβε το πνεύμα της προειδοποίησής του, πρόσθεσε: «Αν οι προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης είναι συνεπείς με την επενδυτική βαθμίδα, τότε θα την πάρουμε. Αν δεν είναι, δεν θα την πάρουμε. Είναι απλό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT