Το στοίχημα για νέους συρμούς μετρό

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Αν και είχαν γίνει σχέδια και εξαγγελίες στο παρελθόν, εντούτοις ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Ο λόγος για την προμήθεια επτά νέων διρευματικών συρμών του μετρό που έχουν τη δυνατότητα να κινούνται στο υπόγειο, αλλά και στο υπέργειο τμήμα της γραμμής 3, ενώνοντας το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο (Δημοτικό Θέατρο – Αεροδρόμιο). Εργαζόμενοι του μετρό έχουν τονίσει την ανάγκη, έπειτα από 20 χρόνια, να έρθουν τέτοιοι νέοι συρμοί, ιδίως τώρα που, με τη σύνδεση με το λιμάνι του Πειραιά, η επιβατική κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες. «Πρέπει κάτι να γίνει», λένε στην «Κ» οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως οι συρμοί αυτοί είναι λίγοι και κουβαλάνε πολλά οχηματοχιλιόμετρα. Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Μεταφορών κάλεσε την «Αττικό Μετρό» να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση σχετική με την προμήθεια των συρμών, η εξέλιξη της οποίας θα φανεί μετά τις εκλογές.

Χρήματα στο Δημόσιο πρέπει να επιστρέψει η MLS

Τo ποσό των 66,2 χιλιάδων ευρώ καλείται να επιστρέψει στο Δημόσιο η MLS, η κάποτε κραταιά εταιρεία πληροφορικής, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας τα τελευταία χρόνια. Τα χρήματα αυτά σχετίζονται με παλαιότερο -του 2018- συγχρηματοδοτούμενο έργο ανάπτυξης drone στο οποίο συμμετείχε η εταιρεία. Πλέον, η MLS καλείται να επιστρέψει το εν λόγω ποσό διότι δεν το δαπάνησε για τις ανάγκες του πρότζεκτ, ειδάλλως θα βεβαιωθεί στη ΔΟΥ. Να σημειωθεί ότι ακόμη και η ιστοσελίδα της εταιρείας, που διατηρεί σημαντικές υποχρεώσεις προς τους ομολογιούχους της, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας στηρίζει δομές δημόσιας Υγείας

Tα έξοδα για την ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα καλύψει η ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτοντας το ποσό των 165.000 ευρώ. Η εταιρεία έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα στήριξης μονάδων δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και Κέντρων Υγείας σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για κοινωνική συνεισφορά και δημιουργία αξίας για την ελληνική κοινωνία.

Λουκέτο σε βενζινάδικο μέσω του appodixi

Για δύο μήνες ανακλήθηκε η άδεια πρατηρίου βενζίνης έπειτα από καταγγελία πολίτη. Μέσω της εφαρμογής appodixi, δηλαδή αφού σκάναρε το παραστατικό που έλαβε, διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις. Πρόκειται για βενζινάδικο στο Κερατσίνι, το οποίο, μετά το alert που χτύπησε μέσω του appodixi, οι τελωνειακοί ελεγκτές βρήκαν πως λειτουργεί πάνω από δύο χρόνια χωρίς να διαθέτει εγκατεστημένο πιστοποιημένο σύστημα εισροών – εκροών και χωρίς να αποστέλλει τα αντίστοιχα δεδομένα στην ΑΑΔΕ. Το πρατήριο σφραγίστηκε, ανακλήθηκε για δύο μήνες η άδεια λειτουργίας του και στον επιχειρηματία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Η ΕΚΤ αναζητάει νέο επικεφαλής του SSM  

Νέο επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου της αναζητάει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς η θητεία του Αντρέα Ενρία στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) λήγει στα τέλη του 2023. Η κεντρική τράπεζα ανάρτησε χθες και επίσημα σχετική «αγγελία» αναζητώντας υποψηφίους για τη μη ανανεώσιμη θητεία διάρκειας πέντε ετών για το τιμόνι του μηχανισμού, η οποία θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2024, με τις σχετικές αιτήσεις να πρέπει να υποβληθούν έως τις 23 Ιουνίου. Αν και έως τώρα κανείς δεν έχει εκδηλώσει επισήμως την πρόθεσή του να συμμετάσχει στην κούρσα διαδοχής του Ενρία, σύμφωνα με αναφορές, φαβορί για τη θέση είναι η αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Κλαούντια Μπουχ, ενώ υψηλές πιθανότητες δίνονται και στην αναπληρώτρια διοικήτρια της Τράπεζας της Ισπανίας Μαργαρίτα Δελγάδο και στη Σάρον Ντόνερι, υποδιοικήτρια στην κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας, η οποία και ήταν «αντίπαλος» του Ενρία όταν ο Ιταλός εξελέγη το 2018.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT