Mεταρρυθμίσεις και σταθερή κυβέρνηση ζητούν οι επιχειρηματίες

Mεταρρυθμίσεις και σταθερή κυβέρνηση ζητούν οι επιχειρηματίες

Σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν και μεταρρυθμίσεις χωρίς αιφνιδιασμούς ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος ενόψει των δεύτερων εθνικών εκλογών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης

Σχηματισμό κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατόν και μεταρρυθμίσεις χωρίς αιφνιδιασμούς ζητεί ο επιχειρηματικός κόσμος ενόψει των δεύτερων εθνικών εκλογών, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

«Στις εκλογές της 21ης Μαΐου εκφράστηκε με σαφήνεια το αίτημα των πολιτών για πολιτική σταθερότητα και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο, ακόμη κι αν, λόγω του εκλογικού συστήματος, απαιτείται η διεξαγωγή δεύτερων εκλογών. Αναμένουμε, επομένως, να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ορίζοντα τετραετίας. Μια κυβέρνηση, η οποία θα αξιοποιήσει την εντολή των πολιτών, για να συνεχίσει με ακόμη περισσότερη τόλμη και αποτελεσματικότητα τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, για να τρέξει ακόμη πιο γρήγορα στον δρόμο της ανάπτυξης», δήλωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Να μη χαθεί χρόνος. Προέχει η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την οικονομία.

«Ο λαός αποφάσισε και έδωσε με την ψήφο του μία μεγάλη νίκη στο κυβερνών κόμμα. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σημαντικές αλλαγές σε όλο το πολιτικό σκηνικό, αλλά και στους κομματικούς συσχετισμούς. Αυτό όμως που δεν αλλάζει είναι η ανάγκη της χώρας να προχωρήσει μπροστά, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και με πρωταγωνίστριες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κρίνοντας από το συνολικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης, εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αναμένεται να πάμε σε δεύτερες κάλπες με ταχύτερες διαδικασίες, κάτι που μόνο θετικά μπορώ να το δω. Γιατί δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την οικονομία και την αγορά και αυτό νομίζω ότι το έχουν καταλάβει όλοι. Οπότε αποτελεί άμεση προτεραιότητα ο σχηματισμός μιας σταθερής κυβέρνησης, προκειμένου να ασχοληθεί με τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, κάτι που οι άνθρωποι της αγοράς είχαμε επισημάνει ως αναγκαιότητα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Η αγορά ψήφισε για άλλη μια τετραετία πολιτική σταθερότητα και συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης. «Eστω και διαμέσου δεύτερης κάλπης, το μήνυμα της κοινωνίας αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας είναι ξεκάθαρο: χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση χωρίς αιφνιδιασμούς, ώστε να μπορεί να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT