Επεκτείνεται σε δέκα χώρες η «Καριέρα»

Επεκτείνεται σε δέκα χώρες η «Καριέρα»

Εξαγόρασε εταιρείες εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού της CareerBuilder σε Ευρώπη και Ασία

2' 21" χρόνος ανάγνωσης

Στην περαιτέρω επέκταση εκτός Ελλάδος της «Καριέρας», που ελέγχει τον ιστότοπο kariera.gr, αλλά και σε νέες προσλήψεις θα οδηγήσει η εξαγορά από την ελληνική τεχνολογική εταιρεία παροχής υπηρεσιών εύρεσης εργασίας εταιρειών της CareerBuilder με έδρα το Σικάγο και πωλητή το fund Apollo. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική εταιρεία με δραστηριότητα άνω των 25 ετών θα αξιοποιήσει περισσότερες από 15 νέες ιστοσελίδες εύρεσης προσωπικού σε Ευρώπη και Ασία, δημιουργώντας μια πλατφόρμα με θέσεις εργασίας σε 10 διαφορετικές χώρες. Μέσω δηλαδή αυτής της κίνησης, όπως εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της «Καριέρα» Θεόφιλος Βασιλειάδης, η ελληνική εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερες θέσεις εργασίας σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων γνώσης (knowledge workers), όρος που αφορά κυρίως τους επαγγελματίες στην πληροφορική οι οποίοι εργάζονται από απόσταση για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών ομίλων.

«Για τους μηχανικούς πληροφορικής, που βρίσκονται στην Ελλάδα και εργάζονται από απόσταση, η προσφορά θέσεων εργασίας από ξένες εταιρείες έχει ενδιαφέρον», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Βασιλειάδης. Ωστόσο, οι νέες θέσεις απασχόλησης εκτός Ελλάδας που θα μπορεί να προσφέρει το kariera.gr δεν αφορούν μόνο την πληροφορική, αλλά και τον τουρισμό, την ενέργεια και την υγεία. Πρόκειται για ορισμένους από τους κλάδους που περιλαμβάνουν οι δεκαπέντε ιστοσελίδες που αποκτά η εταιρεία μέσω της εξαγοράς των εταιρειών της CareerBuilder σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Βιετνάμ, Σιγκαπούρη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Ιδίως στον τουρισμό και στην πληροφορική, όπου υπάρχει και μεγάλη κινητικότητα εργαζομένων, το έλλειμμα απασχόλησης είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ενώ σημαντικό είναι και το κενό στον τομέα της παραγωγής. Οι επιπτώσεις του δημογραφικού προβλήματος είναι ισχυρές και ιδιαίτερα εμφανείς και στην απασχόληση σε τομείς όπως ο τουρισμός, όπου μεγάλος αριθμός εργαζομένων είναι μικρής ηλικίας», εξηγεί ο κ. Βασιλειάδης. Μέχρι σήμερα η ανάπτυξη και μετατροπή του kariera.gr σε κόμβο παροχής υπηρεσιών εύρεσης εργασίας και αναζήτησης ταλέντων έχει συνοδευτεί με επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, με μετόχους κατά 51% τα αδέλφια Αριστοτέλη και Στέφανο Παντελιάδη, αναμένεται να εμφανίσει, φέτος, ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 30 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) της τάξεως των 4-5 εκατ. ευρώ, με το συγκεκριμένο μέγεθος να μην περιλαμβάνει τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις. Υστερα από την εξαγορά επιχειρήσεων της CareerBuilder, η εταιρεία δρομολογεί τουλάχιστον 20 νέες προσλήψεις, απασχολώντας σήμερα περίπου 120 άτομα. Η «Καριέρα», σε επίπεδο ομίλου, θα διαθέτει περισσότερους από 300 εργαζομένους και γραφεία σε 10 πόλεις. Ταυτόχρονα επενδύει στην παραγωγή πρότυπου εκπαιδευτικού περιεχομένου, όπως και στη δημιουργία κοινοτήτων με εκδηλώσεων με στόχο τη δικτύωση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ή όσων αναζητούν εργασία.

«Επιθυμούμε να θέσουμε στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας την έννοια της κοινότητας με στόχο να παράσχουμε τα εργαλεία και τις απαιτούμενες δεξιότητες στον κόσμο της εργασίας», σημειώνει ο κ. Βασιλειάδης. Η «Καριέρα» έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σειρά εξαγορών που περιλαμβάνουν την εταιρεία Human Factor, που παρέχει software διαχείρισης προσωπικού, και τη Workathlon, που εξειδικεύεται στις ανάγκες των εργοδοτών του τουριστικού κλάδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT