Διπλασιασμός κερδών για Premia Properties

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 30% και διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

2' 16" χρόνος ανάγνωσης

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι οικονομικές επιδόσεις της Premia Properties ΑΕΕΑΠ κατά το φετινό πρώτο τρίμηνο, χάρη στην προσθήκη νέων επενδυτικών ακινήτων αλλά και στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου μέσω νέων, επικερδέστερων συμφωνιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η εισηγμένη, τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση κατά 30%, σε 4,2 εκατ. ευρώ, από 3,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ τα κέρδη προ φόρων διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Αντιστοίχως, αύξηση της τάξεως του 53% σημείωσαν και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη EBITDA (χωρίς να υπολογίζονται τα κέρδη από την αναπροσαρμογή των ακινήτων στην εύλογη αξία), καθώς ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 1,7 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Με το πέρας του πρώτου τριμήνου, η αξία του χαρτοφυλακίου της Premia Properties είχε αυξηθεί κατά 10 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2022, σε 239 εκατ. ευρώ, από 229 εκατ. ευρώ. Η συνολική αξία του ενεργητικού της εταιρείας ανέρχεται σε 282,8 εκατ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου η Premia Properties ολοκλήρωσε την απόκτηση ενός βιομηχανικού ακινήτου που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού Ιόλη, όπως κι ενός αυτοτελούς κτιρίου στην Ξάνθη, το οποίο πρόκειται να ανακατασκευαστεί προκειμένου να λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Επίσης, αποκτήθηκε κι ένα οικόπεδο όμορο με το εμπορικό κέντρο Athens Heart. Στο εν λόγω ακίνητο πρόκειται να αναπτυχθούν συμπληρωματικές χρήσεις εμπορίου και εστίασης, στο πλαίσιο της συνολικής ανακατασκευής που θα ξεκινήσει στο εμπορικό κέντρο, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε ένα «πράσινο» κτίριο γραφείων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που δρομολογεί αυτήν την περίοδο η διοίκηση της Premia Properties, καθώς υπολογίζεται ότι θα δαπανηθούν πάνω από 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του νέου αυτού επιχειρηματικού πόλου στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην υπογραφή προσυμφώνου ενοικίασης του συνόλου του ακινήτου και μάλιστα με ένα χρήστη, που θα μισθώσει το σύνολο των νέων χώρων γραφείων που θα δημιουργηθούν.

Παράλληλα, το προσεχές διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και μια ακόμη επένδυση, ύψους 9 εκατ. ευρώ, που αφορά την αγορά ενός νέου κτιρίου logistics, επιφάνειας 11.300 τ.μ., στον Ασπρόπυργο. Η ανάπτυξη αυτή υλοποιείται από την εξειδικευμένη εταιρεία ΝΟΕ, η οποία συμμετέχει στην Premia και μετοχικά. Το εν λόγω κτίριο έχει ήδη μισθωθεί πλήρως σε πολυεθνική εταιρεία του κλάδου των logistics και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον επόμενο Οκτώβριο.

Η Premia έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ έως τα μέσα του 2024, προκειμένου να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών ακινήτων της και τα οικονομικά της αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό θα αξιοποιηθούν, όπως αυτό είναι εφικτό, και δανειακά κεφάλαια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος από την αύξηση των επιτοκίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT