Εκλογή νέου προέδρου στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Εκλογή νέου προέδρου στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στην ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ καθώς συνέρχεται η 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του πλέον αντιπροσωπευτικού και συμπεριληπτικού φορέα του ελληνικού τουρισμού και μαζί τελούνται και οι αρχαιρεσίες του

1' 52" χρόνος ανάγνωσης

Αλλαγή σκυτάλης σήμερα στην ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ καθώς συνέρχεται η 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του πλέον αντιπροσωπευτικού και συμπεριληπτικού φορέα του ελληνικού τουρισμού και μαζί τελούνται και οι αρχαιρεσίες του. Η συνέλευση αλλά και η ψηφοφορία θα λάβει χώρα στο ballroom του ξενοδοχείου Electra Palace Athens και θα ξεκινήσει με την ομιλία του απερχόμενου προέδρου του ΣΕΤΕ, Γιάννη Ρέτσου, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες από τον πρόεδρο της Aegean Ευτύχη Βασιλάκη και τον CEO της Eurobank, Φωκίωνα Καραβία.

Τα τακτικά μέλη θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου κατά το κλειστό τμήμα της συνέλευσης που θα διεξαχθεί από τις 12.40 έως τις 14.00, κατόπιν θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο και θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, ενώ το βράδυ στις 7 η ώρα θα συνεχιστεί η ανοιχτή συνεδρίαση του σώματος και η ομιλία του νέου προέδρου.

Η γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens.

Οπως έχει δημοσιεύσει η «Κ», ως μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Συνδέσμου αναφέρεται ο Γιάννης Παράσχης, CEO της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών». Η ισχυρή στήριξη που συγκεντρώθηκε γύρω από το πρόσωπό του πηγάζει από τη θέληση πλήθους βασικών μελών του συνδέσμου, η νέα διοίκησή του «να αντικατοπτρίζει την ολοένα και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση από την ελληνική αγορά και κοινωνία ότι ο τουρισμός είναι μια πολυσχιδής δραστηριότητα που ωφελεί άμεσα και έμμεσα πολύ περισσότερους κλάδους και επιχειρήσεις πέραν του ξενοδοχειακού –ο οποίος αποτελεί αναμφισβήτητα τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού μας– όπως οι αερομεταφορές, από όπου και προέρχεται ο εν λόγω υποψήφιος».

Ο νέος πρόεδρος θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Ρέτσο, ο οποίος ολοκλήρωσε τη δεύτερη συναπτή τριετή θητεία του στην ηγεσία του ΣΕΤΕ. Ο Γ. Ρέτσος αφήνει ως παρακαταθήκη την επιτυχή διαχείριση της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε στον τουρισμό η πανδημία, τη διαμόρφωση των αφίξεων και των εισπράξεων από το εξωτερικό σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2019 –τα οποία αναμένεται φέτος να ξεπεραστούν–, ενώ ταυτόχρονα πιστώνεται και τη σύνταξη του νέου εθνικού σχεδίου του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό. Σχέδιο στο οποίο μεταξύ άλλων καταγράφονται οι εκατοντάδες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές υποδομές, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της τουριστικής δραστηριότητας και η επωφελής λειτουργία της προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT