Στην Ουγγαρία η ΔΕΠΑ Εμπορίας

2' 37" χρόνος ανάγνωσης

Την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Ενέργειας της Ουγγαρίας (CEEGEX) ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ Εμπορίας, διευρύνοντας τη διεθνή της δραστηριοποίηση. Εχοντας εξασφαλίσει άδεια προμήθειας φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ως η πρώτη ελληνική εταιρεία φυσικού αερίου μέλος του CEEGEX, θα δραστηριοποιείται στην ουγγρική αγορά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προσπάθεια της χώρας για διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας. Το CEEGEX είναι ένας σημαντικός κόμβος διαπραγμάτευσης φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη και η είσοδος της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε αυτό, σηματοδοτεί την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της εταιρείας, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Κωνσταντίνος Ξιφαράς. «Το τελευταίο διάστημα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σχεδόν σε όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τον ρόλο της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής», τόνισε ο ίδιος.

Σε δύο… δόσεις η συνέλευση του ΣΕΒ

Σε δύο… δόσεις θα πραγματοποιηθεί η φετινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Λόγω των εθνικών εκλογών η καθιερωμένη απογευματινή εκδήλωση που είναι ανοιχτή για το κοινό θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο με σημαντικούς όπως πάντα Ελληνες και ξένους ομιλητές. Η ετήσια γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου μόνο στο πρωινό της σκέλος, που είναι μόνο για τα μέλη, με βασικό μήνυμα «Δράση σήμερα, προοπτική για το αύριο». Η διοίκηση του ΣΕΒ θα παρουσιάσει αναλυτικά τις δράσεις του Συνδέσμου, αλλά και τα οφέλη της πρακτικής ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων.

Ανοιξε ξανά η πλατφόρμα για τον κοινωνικό τουρισμό

Μια δεύτερη ευκαιρία έχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ, καθώς η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή από σήμερα το απόγευμα, στις 17.00 μέχρι και την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 23.59. Το ίδιο ισχύει και για όσους παρόχους δεν υπέβαλαν αίτηση. Ηδη, κατά την κανονική περίοδο υποβολής αιτήσεων, έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή  579.580 δυνητικοί δικαιούχοι.

Αντέχει στις πιέσεις η ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να υπεραποδίδει, με την αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 2,1% ετησίως το πρώτο τρίμηνο να ξεπερνάει τον ρυθμό ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης (ο οποίος διαμορφώθηκε στο +1,2% και στο +1,3% αντίστοιχα), σημειώνει σε σχόλιό της η Axia Ventures. Η ισχυρή αυτή επίδοση της ελληνικής οικονομίας απεικονίζει την ανθεκτικότητα της χώρας στις παγκόσμιες αντίξοες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των πληθωριστικών πιέσεων στην ενέργεια και τα τρόφιμα και τα υψηλά επιτόκια, καθώς στηρίζεται από την αύξηση των επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας. 

Προς επαναγορά μετοχών η Eurobank

Πρόσκληση για την πρόσληψη χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου που θα «τρέξουν» τη διαδικασία για την επαναγορά των μετοχών που κατέχει το Ταμείο από τη  Eurobank, δημοσίευσε το ΤΧΣ. Η πρόταση buy back θα αφορά 52.080.673 μετοχές που κατέχει το Ταμείο και οι οποίες αντιστοιχούν στο 1,40% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank. Οπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση της τράπεζας, η πρωτοβουλία έχει λάβει την έγκριση του SSM και αφού εγκριθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων, που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου, αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στο ΤΧΣ. Ενόψει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινωθεί, το Ταμείο κινείται παράλληλα και αναμένεται να έχει λάβει τις προσφορές για την πρόσληψη των δύο συμβούλων έως τις 15 Ιουνίου, προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογηθούν οι προσφορές και η επιλογή να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT