Σε βιβλία οι εμπειρίες του Γιάννη Στουρνάρα

Σε βιβλία οι εμπειρίες του Γιάννη Στουρνάρα

2' 54" χρόνος ανάγνωσης

Εχει σαφέστατα βάλει προτεραιότητες ο Γιάννης Στουρνάρας στα μηνύματα που στέλνει το τελευταίο διάστημα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η οικονομική πολιτική. Χθες, σε συνέντευξή του στο in.gr, ανέδειξε με έμφαση το θέμα της φοροδιαφυγής, αλλά επανήλθε και σ’ αυτό του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, για το οποίο μιλάει συχνά τελευταίως. Εχουμε πάει καλά στην αύξηση των εξαγωγών, είπε, αλλά υστερούμε στην υποκατάσταση των εισαγωγών. Πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγική βάση της οικονομίας σε τομείς που είναι αντικείμενο διεθνούς εμπορίου. Παράλληλα, μίλησε για την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων από το 14% του ΑΕΠ σήμερα στο 23% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη. Κατά τα άλλα, ο διοικητής της ΤτΕ επανέλαβε ότι μετά τη λήξη της θητείας του θα γράψει βιβλία για τις εμπειρίες του από την εξαιρετικά πλούσια καριέρα του. Πάντως, διευκρίνισε ότι στις κρίσιμες συναντήσεις που συμμετείχε δεν κρατούσε σημειώσεις. Θα γράψει ό,τι θυμάται. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

Επανέκδοση ομολόγων ΑΤ1 από την Τράπεζα Κύπρου

Την πρώτη κίνηση στην αγορά των ευρωπαϊκών ΑΤ1 τίτλων έπειτα από την αναταραχή που είχε προκαλέσει στις αρχές Μαρτίου η Credit Suisse, πραγματοποιεί η Τράπεζα Κύπρου. Ειδικότερα, προχωράει σε επανέκδοση των χρεογράφων πρόσθετου κεφαλαίου κατηγορίας 1 σταθερού επιτοκίου ύψους 220 εκατ. ευρώ. Χθες προσκάλεσε, με ανακοίνωσή της, τους κατόχους των υφιστάμενων αυτών AT1 ομολόγων να τα προσφέρουν για αγορά από την τράπεζα με τιμή ίση με το 103% της ονομαστικής τους αξίας, καταβλητέα σε μετρητά.

Συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση για Porsche

Ισχυρή ζήτηση για αυτοκίνητα Porsche καταγράφει η Μοτοδυναμική ως ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Οπως ανέφερε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ο CEO της εισηγμένης Πάρης Κυριακόπουλος, η ζήτηση, όπως προκύπτει από το βιβλίο παραγγελιών, είναι πολύ σημαντική, σε συνέχεια, πέρυσι, της αύξησης κατά 38% και 50% των πωλήσεων και της κερδοφορίας, αντιστοίχως. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία πραγματοποιεί πωλήσεις και μέσω Διαδικτύου και ήδη δέχεται παραγγελίες για το νέο μοντέλο Cayenne, που θα έρθει στην Ελλάδα τον επόμενο μήνα.

Αρχές του 2025 έτοιμο το νέο Χίλτον

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μετασχηματισμού του ξενοδοχείου Χίλτον στην Αθήνα. Τα έργα που γίνονται στο πλαίσιο της μεγαλύτερης επένδυσης αυτή τη στιγμή εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκε χθες η υπηρεσιακή υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ελένη Λουρή – Δενδρινού, η οποία μάλιστα ενημερώθηκε από τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Η συνολική άμεση και έμμεση συνεισφορά της εν λόγω επένδυσης στην οικονομία υπολογίζεται σε 327 εκατ. ευρώ κατά τα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας, ενώ ειδικά στην απασχόληση δημιουργεί 800 θέσεις εργασίας κατά την ανακατασκευή και 700 θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία – υπερδιπλάσιες απ’ ό,τι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ξενοδοχείου Hilton.

Προβολή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας

Μπορεί η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια να περνάει για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια δύσκολες στιγμές, όμως την ίδια ώρα η θετική της πλευρά προβάλλεται στο εξωτερικό και μάλιστα με αξιώσεις. Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) δέχθηκε αμέσως την πρόταση του ΟΗΕ και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να συμμετέχει στο νέο docuseries 50 video με θέμα «Ocean Titans», μια πρωτοβουλία του World Ocean Council (επίσημος παρατηρητής ωκεανών του ΟΗΕ), όπου παρουσιάζονται κορυφαίοι ακαδημαϊκοί ηγέτες, εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και βιομηχανίας – και όλων όσων χαράσσουν μια νέα πορεία για την επιτάχυνση της «δεκαετίας Ocean Action» στη διάσωση των ωκεανών, με καινοτόμες, νομοθετικές και στρατηγικές λύσεις. Η σειρά παρουσιάζει την επιστήμη και την επιχειρηματικότητα στους ωκεανούς, την ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων και τη σημασία της εφαρμογής των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ και ειδικά αυτών που σχετίζονται άμεσα με τη θάλασσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT