Επαναγορά και διανομή μετοχών σε στελέχη

Επαναγορά και διανομή μετοχών σε στελέχη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης

Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών με στόχο τη διάθεσή τους σε στελέχη και υπαλλήλους της τράπεζας θα προτείνει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στην ετήσια γενική συνέλευση, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Ιουνίου. Ο μέγιστος αριθμός μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν για περίοδο 2 ετών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ονομαστικής αξίας 0,93 ευρώ η κάθε μία και άρα η διάθεση μετοχών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 18,6 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 1,6% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Οι μετοχές θα προέλθουν από την απόκτησή τους από την αγορά σε εύρος τιμών μεταξύ 0,75 ευρώ έως 5 ευρώ (ανώτατη τιμή ανά μετοχή) και το συνολικό κόστος της επαναγοράς δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Η γενική συνέλευση των μετόχων θα κληθεί να εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της τράπεζας να καθορίσει τους δικαιούχους του προγράμματος.

Παρατείνεται η θητεία του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ

Εως τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 παρατείνεται, με άρθρο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε η υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη ρύθμιση εξαιρετικά επειγόντων θεμάτων, η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, που έληγε στις 18 Ιουνίου. Η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία για να διασφαλιστεί η συνεχής και αδιατάρακτη λειτουργία του Φορέα έως τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμβουλος για επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο

Το σχήμα των εταιρειών Remaco-Planet επέλεξε, ύστερα από διαγωνισμό, η Κοινωνία της Πληροφορίας για την επιτάχυνση της υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα 2014-2020». Μέσω των εν λόγω μεταρρυθμίσεων επιδιώκονται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του Δημοσίου, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η ευρύτερη ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της χώρας. Το εν λόγω πρόγραμμα, που ανήκει στο ΕΣΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπο με σημαντικές καθυστερήσεις.   

Nέες κρούσεις από τη Switz Group

Μπορεί η αγορά τροφίμων να περιμένει το νέο «χτύπημα» του Ινδού Ταϊζούν Κορακιγουάλα, το οποίο ο ίδιος προανήγγειλε από το Φόρουμ των Δελφών, όμως δεν είναι ευρέως γνωστές οι κρούσεις που είχε κάνει ο επιχειρηματίας και σε άλλες ελληνικές εταιρείες. Πριν προχωρήσει στην εξαγορά του 60,55% της «Κρητών Αρτος», ο όμιλος του Ινδού επιχειρηματία, η Switz Group, είχε κάνει πρόταση εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας «Τσάνος», γνωστής για τα κουλούρια της. Αν και, όπως πληροφορείται η στήλη, η πρόταση ήταν γενναιόδωρη, ο ιδιοκτήτης δεν ενέδωσε. Ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του Ινδού; Οι φήμες κάνουν λόγο ακόμη και για μεγάλη αρτοβιομηχανία, φήμες όμως που δεν επιβεβαιώνονται.

Δεν κινδυνεύουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Στα 70 δισ. ευρώ υπολόγισε η ΕΚΤ το ποσό των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών των ευρωπαϊκών τραπεζών που σχετίζονται με τα υψηλότερα επιτόκια, ένα σχετικά μικρό μέγεθος σε σύγκριση με τις ΗΠΑ. Συνεπώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του SSM, Αντρέα Ενρία, οι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν κινδυνεύουν από κατάρρευση τύπου SVB. «Για όλες τις τράπεζες που βρίσκονται υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, το συνολικό ποσό των μη πραγματοποιηθεισών ζημιών είναι αρκετά περιορισμένο», δήλωσε ο Ενρία. «Βρίσκεται στην περιοχή των 70 δισ. ευρώ», όπως εξήγησε, συγκρίνοντάς το με το αντίστοιχο ποσό που αποκάλυψαν πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές, «το οποίο ξεπερνάει τα 620 δισ.». Να σημειωθεί ότι οι μη πραγματοποιηθείσες ζημίες είναι οι ζημίες που προκύπτουν από τη μεταβολή της τιμής πώλησης ενός στοιχείου του ισολογισμού σε σχέση με το κόστος απόκτησης του, χωρίς αυτό να έχει πουληθεί.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT