Πελαγίδης για τιμές τροφίμων: Δεν προβλέπεται σημαντική αποκλιμάκωση

Πελαγίδης για τιμές τροφίμων: Δεν προβλέπεται σημαντική αποκλιμάκωση

«Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τις τιμές των τροφίμων να είναι πάνω από τον γενικό πληθωρισμό», σημείωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών

50" χρόνος ανάγνωσης

Μη σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές των τροφίμων προέβλεψε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Πελαγίδης από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ECR Hellas. Ο ίδιος, μιλώντας πριν από λίγο, αιτιολόγησε την εκτίμηση αυτή με το γεγονός ότι οι τιμές βασικών πρώτων υλών που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές των τροφίμων παρουσιάζουν πολύ μικρή υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στο σιτάρι είναι μειωμένες μόλις κατά 12%-13%, στο καλαμπόκι κατά 7% και στη σόγια λιγότερο από 5%. «Αυτές οι μειώσεις δεν φαίνεται να οδηγούν τις τιμές των τροφίμων στην αποκλιμάκωση που θα επιθυμούσε το νοικοκυριό. Θα εξακολουθήσουμε να βλέπουμε τις τιμές των τροφίμων να είναι πάνω από τον γενικό πληθωρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι δεν θεωρεί δικαιολογημένη την ανησυχία για το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT