Νέo deal στην Αυστραλία για τη Mytilineos

2' 36" χρόνος ανάγνωσης

Την υπογραφή ενός ακόμη PPA ανακοίνωσε η Μytilineos, μέσω του οποίου θα τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια την αυστραλιανή SmartestEnergy. Η ενέργεια θα παράγεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο Kingaroy, ισχύος 40 MW, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που είναι της Μytilineos και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023. Το φωτοβολταϊκό πάρκο Kingaroy αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου της εταιρείας 237 MWp στην Αυστραλία. Τα περισσότερα έργα συνδέονται με μακροπρόθεσμα πράσινα PPAs με διάφορους offtakers, αναδεικνύοντας την εδραιωμένη πλέον θέση της Μytilineos στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εταιρείας ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συνολική δυναμικότητα του διεθνούς χαρτοφυλακίου ΑΠΕ της Μytilineos επιταχύνεται, αποτελούμενη από έργα σε διάφορες χώρες και διάφορα στάδια ανάπτυξης, ισχύος άνω των 11,9 GW.

Σε Eurogroup και Ecofin ο Θεόδωρος Πελαγίδης

Στο Λουξεμβούργο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Πελαγίδης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίας του Eurogroup και του Ecofin. Στο Eurogroup θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η τελευταία έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας της Ελλάδας. Στο Ecofin, το σημαντικότερο θέμα θα είναι η προτεινόμενη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας. Εκτιμάται ότι η συζήτηση δεν θα προχωρήσει τόσο ώστε να ανοίξουν τα καυτά θέματα, παρότι στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της συμφωνίας έως το τέλος του χρόνου.    

Ελίν και Blue Grid ανοίγουν τον πρώτο σταθμό LNG – CNG

Toν πρώτο σταθμό υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου (LNG – CNG) στην Αττική (περιοχή Θριασίου) δημιουργούν από κοινού Ελίν και Blue Grid, ο οποίος, όπως ανακοινώθηκε, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2024. Αυτή η συνεργασία συνδυάζει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG με την εκτεταμένη γεωγραφική παρουσία του δικτύου της Ελίν και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση εναλλακτικών μορφών καυσίμων στην Ελλάδα.  

Υποχωρεί η κίνηση στο αεροδρόμιο Μυκόνου

Τη δημοφιλία της ως τουριστικός προορισμός μοιάζει να χάνει η Μύκονος. Οπως φανερώνουν τα στοιχεία επιβατικής κίνησης της Fraport Greece για τον Μάιο του 2023, από το αεροδρόμιο της Μυκόνου διακινήθηκαν 125.500 επιβάτες, αριθμός που είναι μικρότερος κατά 11,6% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019. Η συγκεκριμένη επίδοση υπολείπεται σε ποσοστό 5,7% και σε σχέση με τον Μάιο του 2022. Στο νησί των Ανέμων και στο Ακτιο τα αεροδρόμια είναι τα μοναδικά από το σύνολο των 14 περιφερειακών που εμφανίζουν μικρότερη επιβατική κίνηση συγκριτικά με το 2022.

Στη Γενεύη ψηφίζουν για νέο φόρο στον πλούτο

Στις 18 Ιουνίου οι πολίτες της Γενεύης καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιβληθεί μια επιπλέον εισφορά «αλληλεγγύης» σε άτομα με περισσότερα από 3 εκατ. φράγκα (3,3 εκατ. δολάρια) περιουσία, για την επόμενη δεκαετία. Αν και η Ελβετία έχει ήδη μια τέτοια εισφορά, ένας συνασπισμός αριστερών βουλευτών, συνδικάτων και ακτιβιστών στη Γενεύη συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές στο πλαίσιο του συστήματος άμεσης δημοκρατίας της χώρας, για να ρωτήσει αν οι πλουσιότεροι πολίτες της θα πρέπει να πληρώνουν ακόμη περισσότερα, αναφέρει το Bloomberg. Η Γενεύη έχει 506.000 κατοίκους με πάνω από 19.000 εκατομμυριούχους. Υπολογίζεται πως 4.200-10.000 είναι αυτοί που θα επηρεαστούν από τον πρόσθετο φόρο. Ο φόρος περιουσίας της Γενεύης, ύψους περίπου 1% ετησίως, είναι ήδη ένας από τους υψηλότερους της Ελβετίας. Η προσωρινή εισφορά αλληλεγγύης, όπως αναφέρει η πρόταση, θα τον ανεβάσει ουσιαστικά στο 1,5%. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT