Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος αυξάνει στο 67% το μερίδιό του στην ΙΟΝ

Ο Σπ. Θεοδωρόπουλος αυξάνει στο 67% το μερίδιό του στην ΙΟΝ

Η Bespoke SGA Holdings θα ελέγχει και το 70% της «Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι Α.Ε.», θυγατρικής της ΙΟΝ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να έχει ενεργοποιηθεί από την πλευρά του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και της Bespoke SGA Holdings η option για την εξαγορά επιπλέον ποσοστού της ΙΟΝ, έτσι ώστε να κατέχει ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της καταστατικής πλειοψηφίας, περίπου 67% δηλαδή, από το 45% που κατέχει σήμερα. Τούτο, άλλωστε, προέβλεπε η συμφωνία που είχε γίνει τον Μάρτιο του 2022 ανάμεσα στις δύο πλευρές, συμφωνία η οποία είχε εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις 27 Ιουνίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ίδιας συμφωνίας η εταιρεία του Σπ. Θεοδωρόπουλου θα ελέγχει και περίπου το 70% των μετοχών της εταιρείας «Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι Α.Ε.», της χονδρεμπορικής εταιρείας που είχαν συστήσει οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της ΙΟΝ και αποτελεί θυγατρική της τελευταίας.

Την ίδια ώρα, πάντως, εκτός από τις κινήσεις για την απόκτηση του ελέγχου της ΙΟΝ, ο κ. Θεοδωρόπουλος φέρεται να εξετάζει και άλλες εξαγορές, οι οποίες δεν αποκλείεται να αφορούν και πάλι την κατηγορία των σνακς, όπου ήδη δραστηριοποιείται μέσω της ΙΟΝ και γνωρίζει πολύ καλά λόγω Chipita.

Αποκτώντας τον έλεγχο της σοκολατοβιομηχανίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος θα ορίζει έξι από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΙΟΝ και της «Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι Α.Ε.», τόσο ο ίδιος όσο και η Μαρία Γεώργαλου, με την οποία ο γνωστός επιχειρηματίας συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

Στις 29 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων θα εκλεγεί και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ιστορικής σοκολατοβιομηχανίας. Σε ορίζοντα τετραετίας οι μέτοχοι μειοψηφίας των δύο παραπάνω εταιρειών έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν και τις υπόλοιπες μετοχές τους (33% και 30%) στην Bespoke SGA Holdings σε προκαθορισμένο τίμημα.

Το 2021, έτος για το οποίο υπάρχουν οι τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών της ΙΟΝ ανήλθε σε 121,68 εκατ. ευρώ από 118,90 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 13,20 εκατ. ευρώ από 11,69 εκατ. ευρώ το 2020. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό διαμορφώθηκαν σε 13,73 εκατ. ευρώ, με βασικές αγορές τη Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Αλβανία, τις ΗΠΑ, τη Λιβύη και τη Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT