Δάνεια 70,6 δισ. ευρώ διαχειρίζονται τα funds

Δάνεια 70,6 δισ. ευρώ διαχειρίζονται τα funds

Στα 70,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το α΄ τρίμηνο του 2023 η αξία των κόκκινων δανείων που έχουν μεταβιβαστεί σε funds και διαχειρίζονται οι servicers

1' 8" χρόνος ανάγνωσης

Στα 70,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το α΄ τρίμηνο του 2023 η αξία των κόκκινων δανείων που έχουν μεταβιβαστεί σε funds και διαχειρίζονται οι servicers, καταγράφοντας μείωση κατά 96 εκατ. ευρώ σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2022. Το μέγεθος αυτό αφορά την ονομαστική αξία των δανείων που έχουν μεταβιβαστεί και δεν περιλαμβάνει τους εξωλογιστικούς τόκους ή τις διαγραφές που έχουν γίνει από τις τράπεζες που μεταβίβασαν το χαρτοφυλάκιο των δανείων.

Από το σύνολο των 70,6 δισ. ευρώ, τα 23,6 δισ. ευρώ είναι κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, η αξία των οποίων αυξήθηκε κατά 34 εκατ. ευρώ και από αυτά ποσό 12,3 δισ. ευρώ είναι κόκκινα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλα 9,5 δισ. ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια των ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων, η αξία των οποίων μειώθηκε κατά 109 εκατ. ευρώ έναντι του δ΄ τριμήνου του 2022, αλλά όπως διευκρινίζει η ΤτΕ, η μείωση αυτή οφείλεται σε αναταξινόμηση των δανείων αυτών.

Τέλος, η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων από ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκε κατά 20 εκατ. ευρώ έναντι του προηγούμενου τριμήνου και διαμορφώθηκε σε 37,4 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2023.

Από αυτά, τα υπό διαχείριση καταναλωτικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 48 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 15,8 δισ. ευρώ, ενώ τα υπό διαχείριση στεγαστικά δάνεια παρουσίασαν μείωση κατά 83 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 21,3 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT