Χρηματιστήριο: Εκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,67%

Χρηματιστήριο: Εκλεισε την εβδομάδα με κέρδη 0,67%

Στις 1.277,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στα 187,17 εκατ. ανήλθε ο τζίρος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης

Με κέρδη ολοκλήρωσε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να συνεχίζουν τις επιλεκτικές τοποθετήσεις, ενώ ο τζίρος εμφανίστηκε αυξημένος λόγω της τριπλής λήξης των παραγώγων καθώς και της ολοκλήρωσης της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των μετοχικών δεικτών FTSE. Σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές, ο επόμενος κοντινός στόχος για τον Γενικό Δείκτη είναι οι 1.300 μονάδες, με τη μεγάλη αντίσταση να τοποθετείται στις 1.371 μονάδες που αντιστοιχεί στα υψηλά του 2014.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,67% στις 1.277,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 187,17 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,79% στις 3.107,72 μονάδες, στο +1,04% και στις 1.930,92 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,53% στις 1.019,46 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο επόμενος κοντινός στόχος για τον Γ.Δ. είναι οι 1.300 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, με κέρδη 3,64% ξεχώρισε η Mytilineos, και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 2% οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, Titan και Motor Oil. Στον αντίποδα, απώλειες 3,38% σημείωσε η Σαράντης, πτώση άνω του 2% κατέγραψε η Εθνική Τράπεζα, ενώ 1% ήταν οι απώλειες σε Aegean, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Autohellas. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 1,26% και ο τραπεζικός κατά 0,01%.

Οπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Securities, το Χρηματιστήριο Αθηνών βρέθηκε σε νέα υψηλά 9 ετών για μία ακόμη εβδομάδα με την υποστήριξη μεγαλύτερου αριθμού εισηγμένων εταιρειών από όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων.

Πλέον, όπως επισημαίνει, η εικόνα των αποδόσεων έχει απλώσει σε μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων εταιρειών και το φαινόμενο έχει δύο ερμηνείες: αφενός το «εύκολο κέρδος» έχει βγει από τις εισηγμένες που συμμετείχαν στο πρώτο σκέλος της ανόδου που έφερε την αγορά στις 1.200 μονάδες, αφετέρου η διάρκεια του ανοδικού κύκλου και τα σημαντικά κέρδη που έχουν πραγματοποιηθεί δίνουν πλέον τη δυνατότητα σε χαρτοφυλάκια να αναλάβουν μεγαλύτερο ρίσκο σε περιπτώσεις εταιρειών που διαθέτουν μεν κάποια ποιοτικά δεδομένα, στερούνταν ωστόσο μέχρι πρότινος ικανοποιητική ρευστότητα στη διαπραγμάτευσή τους ή την απαραίτητη ευκρίνεια στην προοπτική τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT