Αποπληρώνουν φθηνά δάνεια οι τράπεζες

Αποπληρώνουν φθηνά δάνεια οι τράπεζες

2' 43" χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι οι τράπεζες θα αποπληρώσουν οικειοθελώς 29,46 δισ. ευρώ από τα φθηνά μακροπρόθεσμα δάνεια TLTRO (στοχευμένες πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης) την επόμενη εβδομάδα. Αυτή είναι η πρώτη εθελούσια αποπληρωμή από τότε που ξέσπασε η τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Επιπλέον, θα αποπληρώσουν 447 δισ. ευρώ από τα TLTROs που λήγουν στις 28 Ιουνίου, η μεγαλύτερη δόση που έχει πληρωθεί τους τελευταίους μήνες, κάτι που θα τις αφήσει με λίγο περισσότερα από 600 δισ. ευρώ υπόλοιπο δανεισμού του συγκεκριμένου προγράμματος, που θα αποπληρωθούν έως τον Ιούνιο του 2024. Οπως τόνισε και η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης, η ΕΚΤ δεν ανησυχεί πως θα υπάρξει κάποια πίεση στη ρευστότητα των τραπεζών, καθώς αυτές οι αποπληρωμές είναι γνωστές εδώ και καιρό και ο κλάδος έχει προγραμματίσει πώς θα τις διαχειριστεί.

Μπόνους 1,3 εκατ. διανέμει στους εργαζομένους η «Λάμψα»

Ποσό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ υπό τη μορφή έκτακτου μπόνους καταβάλλει σε όλους τους εργαζομένους των ξενοδοχείων της, «Μεγάλη Βρεταννία», King George και Athens Capital, η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα. Πρόκειται για πρόσθετη καθαρή μετά από φόρους και κρατήσεις αμοιβή ύψους 1.000 ευρώ για όλους τους εργαζομένους των τριών ξενοδοχείων. «Η χάραξη κοινής πορείας και η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης με τους υπαλλήλους της είναι από τα θεμελιώδη στοιχεία που διατηρούν τη Λάμψα στην κορυφή του τουριστικού κλάδου», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ομίλου.

Υποστελεχωμένο παραμένει το ΕΚΟΜΕ

Λιγότερες από τις απαιτούμενες είναι οι θέσεις εργασίας που καλύπτονται σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού που έχει ως στόχο την προσέλκυση της οπτικοακουστικής παραγωγής στην Ελλάδα, από τις 71 θέσεις του οργανογράμματος οι 54 είχαν καλυφθεί μέχρι τα τέλη του 2022, δηλαδή υπάρχουν περίπου 17 κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, μόλις τρία στελέχη του ΕΚΟΜΕ κατέχουν οργανικές θέσεις, με τα υπόλοιπα να υπηρετούν με καθεστώς αποσπάσεων.

Νέο έργο αναλαμβάνει ο όμιλος Μυτιληναίου

Συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων του ο όμιλος Μυτιληναίου, καθώς ανέλαβε την ανακατασκευή του εμπορικού κέντρου Athens Heart, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Χαμοστέρνας. Το ακίνητο, ιδιοκτησίας της Premia Properties ΑΕΕΑΠ, πρόκειται να αλλάξει χρήση και να μετατραπεί σε βιοκλιματικό κτίριο γραφείων, που θα πιστοποιηθεί και κατά LEED Gold, για την υψηλή ενεργειακή του απόδοση. Η συνολική επιφάνεια θα ανέρχεται σε 26.500 τ.μ. Για τη μίσθωση των γραφείων που θα δημιουργηθούν υφίσταται ήδη συμφωνία με την ΑΑΔΕ, η οποία θα μεταφέρει εκεί τις κεντρικές υπηρεσίες της. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 12 μήνες από σήμερα.

Ψηφιακή επίδοση δικογράφων από το 2024

Ολοκληρώνονται σταδιακά τα προαπαιτούμενα ώστε από το νέο δικαστικό έτος η επίδοση δικογράφων να γίνεται ψηφιακά από την πλατφόρμα Gov.gr. Μέσω της εφαρμογής που έχει δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, θα αποστέλλονται αυτόματα οι κλητεύσεις στους ενδιαφερομένους μέσω email και μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο. Υπάρχει ακόμη ειδική πρόβλεψη, ώστε σε περίπτωση που το έγγραφο της κλήτευσης δεν παραδοθεί στους ενδιαφερομένους, να ενημερώνεται η Ελληνική Αστυνομία. Κι αυτό για να λαμβάνει χώρα η διά ζώσης παράδοση της κλήτευσης εάν και εφόσον έχει εξαντληθεί το περιθώριο των ημερών πριν από τη δικάσιμο και ο πολίτης εξακολουθεί να μην προβαίνει σε ψηφιακή παραλαβή του εγγράφου. Με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής να μετράει αντίστροφα, το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός (GDPR).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT