Ο διάλογος για τον τουρισμό

Μια πολύ περίεργη, αν όχι στρεβλή, αντίληψη εξέφρασαν δύο πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με αφορμή αρθρογραφία για τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός τουρισμός

2' 50" χρόνος ανάγνωσης

Μια πολύ περίεργη, αν όχι στρεβλή, αντίληψη εξέφρασαν δύο πρώην πρόεδροι του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων με αφορμή αρθρογραφία για τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός τουρισμός. Λίγο – πολύ εξέφρασαν την άποψη πως κανένας αρθρογράφος δεν δικαιούται να ασκεί κριτική σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Σεβαστός ο ρόλος τους και η επιχειρηματική διαδρομή τους, αλλά ανεξήγητη, πραγματικά, η αντίδρασή τους. Η «Κ» έχει αναδείξει και στηρίξει τον τουριστικό κλάδο σε εποχές δύσκολες, που δεν ήταν μάλιστα τόσο δημοφιλής. Και δεν παραγνωρίζει τη σημασία του κλάδου για την οικονομία και την ανάπτυξη. Αλλά δεν θα διστάσει να ανοίγει συζητήσεις για τα κακώς κείμενα, τις υπερβολές και τις προκλήσεις. Οπως, ορθά και αυτονόητα, γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Καλό θα ήταν να το σεβαστούν αυτό όλοι, αντί να κουνούν το δάχτυλο. Ειδικά όσοι συμμετείχαν στη δημόσια ζωή του τόπου.

Σε υψηλά 15 ετών τα βρετανικά ομόλογα

Στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της κρίσης του 2008 διαμορφώνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου. Η απόδοση του 2ετούς ξεπέρασε τη Δευτέρα το 5% και του 10ετούς το 4,5%, αγγίζοντας υψηλά 15 ετών. Ο δομικός πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σταθερός στο 6,8%, ενώ ο ονομαστικός πληθωρισμός αναμένεται να παρουσιάσει μικρή υποχώρηση τον Μάιο στο 8,3% (από 8,7% τον Απρίλιο). Οι αγορές προεξοφλούν μια νέα αύξηση των επιτοκίων αυτή την εβδομάδα, της τάξης των 25 μονάδων βάσης, από την Τράπεζα της Αγγλίας.    

Εως 31 Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για τα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ 

Προθεσμία έως τις 31 Αυγούστου έχουν οι ενδιαφερόμενοι, κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου (γενικού ή επαγγελματικού), για την υποβολή αίτησης προκειμένου να φοιτήσουν σε ένα από τα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε 39 ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει συνολικά έως τρεις ειδικότητες σε έως δύο ΙΕΚ της ΔΥΠΑ.  

Βροχή αιτήσεων στο «Ανακυκλώνω»

Υψηλή συμμετοχή καταγράφεται στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει από την προηγούμενη εβδομάδα τις 300.000 και τις εκτιμήσεις να τις ανεβάζουν μέχρι αύριο, τελευταία ημέρα υποβολής, στις περίπου 350.000. Ο αριθμός είναι σχεδόν τριπλάσιος των 120.000 δικαιούχων που με βάση τις εκτιμήσεις του ΥΠΕΝ μπορεί να καλύψει ο προϋπολογισμός των 100 εκατ. ευρώ του προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι δύο στους τρεις αιτούντες θα μείνουν εκτός προγράμματος. Ωστόσο θα υπάρξει λίστα επιλαχόντων, οι οποίοι θα λάβουν χρηματοδότηση είτε σε περίπτωση που κάποιοι από τους αρχικούς δικαιούχους δεν αξιοποιήσουν τελικά την επιδότηση είτε σε περίπτωση εξεύρεσης πρόσθετων κονδυλίων.    

Εξελέγη αντιπρόεδρος στη Eurelectric  

Ρόλο αντιπροέδρου για δύο χρόνια στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Eurelectric (ένωση ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας, που εκπροσωπεί περισσότερες από 3.500 εταιρείες από 30 χώρες) ανέλαβε ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. Πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurelectric παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής E.ON, Leonhard Birnbaum. Την ημέρα της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας η Eurelectric, με αφορμή την εκλογή του νέου Δ.Σ., έστειλε το δικό της μήνυμα για την αγορά ηλεκτρισμού, θέτοντας ως προτεραιότητα την επέκταση και ψηφιoποίηση των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να συνδεθούν σημαντικά νέα φορτία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντλίες θερμότητας και ηλεκτρικά οχήματα. «Μόνο για την παραγωγή ΑΠΕ η σύνδεση επιπλέον 650 GW έως το 2030 στην Ευρώπη παραμένει μια αδιανόητη πρόκληση χωρίς εκσυγχρονισμένα και ανθεκτικά δίκτυα», τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT