Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων

Νέο γύρο αντιπαράθεσης για το κόστος των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων τροφοδότησε μια αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. δεν έχουν περιληφθεί στο σύνολό τους στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

2' 42" χρόνος ανάγνωσης

Νέο γύρο αντιπαράθεσης για το κόστος των οικονομικών προγραμμάτων των κομμάτων τροφοδότησε μια αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. δεν έχουν περιληφθεί στο σύνολό τους στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε από αυτό για να βγάλει «μαρτυριάρη» τον κ. Σκυλακάκη, ο οποίος με τη σειρά του ξέσπασε, θυμίζοντας ότι το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ 60 και 83 δισ. ευρώ και αποτελεί καθαρή απάτη, αφού αποκλείεται να εφαρμοστεί. Οπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, από το πρόγραμμα της Ν.Δ., μόνο μέτρα 0,1% του ΑΕΠ το 2024 και 0,3% του ΑΕΠ το 2025 δεν έχουν περιληφθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, όπως ρητώς αναφέρεται στο ίδιο το πρόγραμμα, και γι’ αυτά υπάρχει δημοσιονομικός χώρος.

Πρόστιμο 270.000 ευρώ σε influencer για φοροδιαφυγή

Influencer πιάστηκε στα δίχτυα του ειδικού αλγορίθμου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για γνωστό μοντέλο, το οποίο κατέχει σημαντικό ποσοστό σε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω της οποίας διαφημίζει ρούχα και αξεσουάρ. Για δύο ελεγχόμενα φορολογικά έτη διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη σχεδόν 350.000 ευρώ από τη μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για την οποία η ελεγχόμενη επιχείρηση υπέβαλε οικειοθελώς δηλώσεις, τόσο στη φορολογία εισοδήματος όσο και στον ΦΠΑ. Υστερα από αυτό, το συνολικό ύψος φόρων και προστίμων για τις δυο ελεγχόμενες χρήσεις έφθασε τα 270.000 ευρώ. Ο φορολογικός έλεγχος θα επεκταθεί και σε επόμενες χρήσεις.

Μία εισηγμένη ανά 60.000 κατοίκους

Παρά την περί του αντιθέτου αντίληψη, η Ελλάδα διαθέτει σημαντικό αριθμό εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) εταιρειών με κριτήριο τον πληθυσμό της. Σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε ο πρόεδρος της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ) Αθανάσιος Κουλορίδας, στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί μία εισηγμένη ανά 60.000 κατοίκους έναντι 300.000 κατοίκων στην Ευρώπη.

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιουλίου

Από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Ιουλίου στους περίπου 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους. Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ: Στις 27 Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, καθώς και στους συνταξιούχους της ΔΕΗ, του ΝΑΤ και του ταμείου των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης. Στις 28 του μηνός θα πιστωθούν οι συντάξεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το ΙΚΑ, το Δημόσιο, τον ΟΤΕ, τις τράπεζες, τα ταμεία των συνεταιριστικών οργανώσεων και τον ΗΣΑΠ με ΑΜΚΑ σε μονό αριθμό, ενώ στις 29 Ιουνίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από τους ίδιους φορείς σε όσους έχουν ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό.

Στις αγορές το Δημόσιο με επανέκδοση ομολόγου

Σε νέα δημοπρασία προχωρεί σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, με την επανέκδοση του ομολόγου λήξης 30 Ιανουαρίου 2042, σταθερού επιτοκίου 4,20%, για την άντληση έως 200 εκατ. ευρώ. Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων. Η δημοπρασία έχει άλλωστε προαναγγελθεί από τον Απρίλιο, όταν ο ΟΔΔΗΧ για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια προχώρησε στην ανακοίνωση προγράμματος δημοπρασιών ελληνικών ομολόγων, μια κίνηση που αποτελεί και ένα σήμα κανονικότητας της Ελλάδας. Σημειώνεται πως έχουν προηγηθεί άλλες δύο δημοπρασίες, στις 19 Απριλίου, όπου αντλήθηκαν 300 εκατ. ευρώ, και μια διπλή στις 17 Μαΐου, όπου αντλήθηκαν 400 εκατ. ευρώ συνολικά, με τον ΟΔΔΗΧ να έχει σχεδόν καλύψει έτσι το σύνολο του φετινού στόχου των 7 δισ. ευρώ του δανειακού προγράμματος.    

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT