Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,60% και ενίσχυση του τζίρου

Χρηματιστήριο: Ανοδος 0,60% και ενίσχυση του τζίρου

Στις 1.272,49 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σμε τις συναλλαγές στα 117,9 εκατ.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης

Επιστροφή των αγοραστών και άνοδος του τζίρου σημειώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ανεβάζοντας έτσι τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.270 μονάδες, ενώ και ο τραπεζικός δείκτης έλαβε ώθηση από τις νέες θετικές εκτιμήσεις των αναλυτών για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,60%, στις 1.272,49 μονάδες, και ο τζίρος ανήλθε στα 117,9 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε άνοδο 0,43%, στις 3.076,8 μονάδες. Mε κέρδη 1,99%, στις 1.945,14 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,29%, στις 995,9 μονάδες.

Στο σύνολο των blue chips, με κέρδη 4,26% και 3,52% ξεχώρισαν οι Aegean και ΕΛΒΑΛΧαλκόρ αντιστοίχως, με άνοδο 2,07% ακολούθησε η HELLENiQ ENERGY και με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos και Σαράντης. Απώλειες 2,27% κατέγραψε η «Ελλάκτωρ» και ακολούθησαν με πτώση άνω του 1% οι Quest, ΕΥΔΑΠ και Autohellas.

Η υπεραπόδοση των τραπεζικών μετοχών έχει βάλει τον κλάδο στο ραντάρ των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν υπεραποδώσει τόσο σε σχέση με το σύνολο της αγοράς όσο και σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές. Οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις έχουν βάλει στο ραντάρ των επενδυτών τον κλάδο, χάρη και στην αλλαγή σελίδας που έχει σημειώσει από την περίοδο που τα NPEs αποτελούσαν μεγάλη ανησυχία.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε έτσι χθες τη θετική στάση της για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, ωστόσο θεωρεί πως το ράλι θα κάνει ένα διάλειμμα για… ανάσες. «Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών έχουν γίνει πιο ακριβές σε σχετικούς όρους σε σύγκριση με άλλες τράπεζες στη Νότια Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ετσι, υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς σε σύσταση «διακράτησης» από σύσταση «αγοράς», αυξάνοντας ωστόσο την τιμή-στόχο για την ΕΤΕ στα 6,70 ευρώ, από 6,15 ευρώ πριν, και διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την τιμή-στόχο για την Πειραιώς στα 3,00 ευρώ. Επίσης, διατήρησε τη σύσταση «αγοράς» για τις Eurobank και Alpha Bank και αυξάνει τις τιμές-στόχους στο 1,90 ευρώ, από 1,70 ευρώ πριν, και για τις δύο.

Και η NBG Securities επισήμανε από την πλευρά της πως παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο θεωρεί πως το ράλι θα συνεχιστεί και επιβεβαίωσε έτσι τη σύσταση «υπεραπόδοσης» για όλες λόγω τόσο των θεμελιωδών μεγεθών τους όσο και των αποτιμήσεων. Για την Alpha Bank, την οποία και είχε «υπό εξέταση» έθεσε πλέον τιμή-στόχο το 1,95 ευρώ, «βλέποντας» έτσι περιθώριο ανόδου 28% από την τρέχουσα τιμή της, ενώ αύξησε την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 1,7 ευρώ, από 1,4 ευρώ, προβλέποντας περιθώρια ανόδου 13%, και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,9 ευρώ, από 2,35 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 38%. Κατά τη χρηματιστηριακή, ένα φιλικό προς την αγορά αποτέλεσμα των εκλογών, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η αποεπένδυση ΤΧΣ και οι διανομές μερισμάτων είναι οι καταλύτες που θα στηρίξουν τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών το επόμενο 12μηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT