Ανοδικά το Χρηματιστήριο παρά την πτώση στην Ευρώπη

Ανοδικά το Χρηματιστήριο παρά την πτώση στην Ευρώπη

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 0,45% και έκλεισε στις 1.268,71 μονάδες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης

Ηπια ανοδικά κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις, αναμένοντας και τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής. Πάντως, η ελληνική αγορά έδειξε άμυνες έναντι των πιέσεων και του αρνητικού κλίματος που κυριάρχησε στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με μια απολύτως λογική διόρθωση χαμηλού σχετικά εύρους, όπως επισημαίνουν εγχώριοι αναλυτές, με τις στηρίξεις να εντοπίζονται στις 1.209 και στις 1.178 μονάδες, ενώ ανοδικά αντίσταση εντοπίζεται μόνο στις 1.370 μονάδες, επίπεδο το οποίο αποτελεί το υψηλό των τελευταίων 9 ετών.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,69% και ο τραπεζικός κατά 3,62%.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 1.268,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 130,7 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 3.062,6 μονάδες, στο +0,99% και στις 1.956,3 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 982,57 μονάδες.

Από το σύνολο των blue chips, με κέρδη 2,74% ξεχώρισε η Βιοχάλκο, και ακολούθησαν με άνοδο άνω του 1% οι Alpha Bank, Eurobank, Aegean, Autohellas, Cenergy και Σαράντης. Στον αντίποδα, πτώση 1,71% σημείωσε η Εθνική Τράπεζα, ενώ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ελλάκτωρ, Mytilineos, ΟΠΑΠ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έκλεισαν με μικρές απώλειες. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,69% και ο τραπεζικός κατά 3,62%.

Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει προεξοφληθεί σε μεγάλο βαθμό από την αγορά και ενδεχομένως το ζητούμενο πλέον αφορά το «πολιτικό κεφάλαιο» που θα κλειδώσει η νέα κυβέρνηση, και ακολούθως οι βαθμοί ελευθερίας που θα της εξασφαλίσει στην υλοποίηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης της Beta Securities. Στα βασικά σημεία του νέου αφηγήματος του Χρηματιστηρίου επισημαίνονται η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η πώληση των πακέτων των τραπεζών από το ΤΧΣ και η ένταξη της αγοράς στο κλαμπ των ανεπτυγμένων χρηματιστηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT