ΑΝΕΚ: περιμένοντας την απάντηση των τραπεζών

ΑΝΕΚ: περιμένοντας την απάντηση των τραπεζών

Αργά απόγευμα Παρασκευής και οι πιστώτριες τράπεζες της ΑΝΕΚ δεν είχαν ακόμη βγάλει επίσημη ανακοίνωση – απάντηση στην πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε σχήμα συμφερόντων του επιχειρηματία Μάριου Ηλιόπουλου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης

Αργά απόγευμα Παρασκευής και οι πιστώτριες τράπεζες της ΑΝΕΚ δεν είχαν ακόμη βγάλει επίσημη ανακοίνωση – απάντηση στην πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε σχήμα συμφερόντων του επιχειρηματία Μάριου Ηλιόπουλου. Επιλέχθηκε, βλέπετε, το μοντέλο της κοινής απάντησης, που χρειάζεται χρόνο για συντονισμό. Βεβαίως η καθυστέρηση συνδέεται με τη διατύπωση και όχι με την ουσία, αφού τόσο η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank όσο και οι άλλοι πιστωτές, όπως η Attica Bank και ο servicer του χαρτοφυλακίου στο οποίο περιλαμβάνεται το δάνειό της προς την ΑΝΕΚ, έχουν αξιολογήσει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τη συγκεκριμένη πρόταση τόσο ως χαμηλότερη από αυτήν της Attica Group όσο και «υποχρηματοδοτημένη» (η πλευρά Ηλιόπουλου ζητάει, μεταξύ άλλων, και δάνειο 55 εκατομμυρίων). Και βέβαια μιλούν και για πολύ «διαφορετική» και σαφώς υποδεέστερη πιστοληπτική αξιολόγηση. Ολα αυτά βεβαίως πρέπει να διατυπωθούν από τους δικηγόρους των τραπεζών και έτσι νεότερα αναμένονται από αύριο Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως η ΑΝΕΚ ρωτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά πόσον υπάρχει άλλη πρόταση και ποια. Και η ΑΝΕΚ με τη σειρά της ρώτησε τους μετόχους και πιστωτές. Εν τω μεταξύ, πάντως, στα Χανιά μαθαίνουμε πως επικρατεί ήδη εντονότατη νευρικότητα, όχι μόνο μεταξύ των προμηθευτών της ΑΝΕΚ, αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η ανησυχία για επικείμενη κατάρρευση της ακτοπλοϊκής κλιμακώνεται.

«Φρένο» στα ηλεκτρικά λεωφορεία

Μετά τις 12 Ιουλίου αναμένεται η απόφαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικά με το «μέλλον» των συμβάσεων που αφορούν τον πολύπαθο διαγωνισμό για την προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων και την ανανέωση του στόλου τόσο του ΟΑΣΑ όσο και του ΟΑΣΘ. Ηδη το ΣΤ΄ κλιμάκιο του Ε.Σ. έχει βάλει «φρένο» στο τμήμα του διαγωνισμού που αφορά την προμήθεια 250 ηλεκτρικών λεωφορείων από την κινεζική Yutong Bus, καθώς διαπίστωσε πως κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο τμήμα του διαγωνισμού. Από την πλευρά του το υπουργείο Μεταφορών, έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT