Πράσινο φως στο έργο του Riviera Galleria

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Riviera Galleria στο Ελληνικό, καθώς το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του κτιρίου. Το ακίνητο θα βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Θα είναι υψηλής πολυτελείας, φιλοξενώντας περί τα 100 καταστήματα, με έμφαση σε οίκους μόδας και υψηλής ραπτικής, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν φυσική παρουσία στην Ελλάδα. Θα είναι επιφανείας 19.000 τ.μ. και αναμένεται να λειτουργήσει εντός του πρώτου τριμήνου του 2026. Στόχος της διοίκησης της Lamda Development είναι να «τρέξει» άμεσα τον σχετικό διαγωνισμό, ώστε να έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες έως το τέλος του 2023. Με βάση τους όρους που εγκρίθηκαν, το μέγιστο ύψος του ακινήτου δεν θα ξεπερνάει τα 16 μέτρα, ενώ ο συντελεστής δόμησης είναι 0,2.

Διανομή μετοχών σε στελέχη της Πειραιώς  

Την έγκριση της γενικής συνέλευσης έλαβε η πρόταση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς για την ενεργοποίηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών με στόχο τη διάθεσή τους σε στελέχη της τράπεζας, ως επιβράβευση στο πλαίσιο της πολιτικής αποδοχών. Οι μετοχές θα προέλθουν από την απόκτησή τους από την αγορά σε εύρος τιμών μεταξύ 0,75 ευρώ έως 5 ευρώ και το συνολικό κόστος της επαναγοράς δεν θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Ο μέγιστος αριθμός μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν για περίοδο δύο ετών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20.000.000 κοινές ονομαστικές μετοχές.  

Νέα εταιρεία από τον όμιλο Hochtief στην Ελλάδα 

Αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης επαγγελματικών κτιρίων, που αποτελεί ένα πεδίο με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης, έχει η νεοσύστατη εταιρεία Hochtief Operations Ελλάδας. Μέτοχος της τελευταίας είναι η γερμανική Hochtief PPP Operations που χρηματοδοτεί, σχεδιάζει, κατασκευάζει και διαχειρίζεται έργα υποδομής. Ο γερμανικός όμιλος, που δραστηριοποιείται επί μακρόν στην ελληνική αγορά και συμμετέχει σε έργα παραχωρήσεων φαίνεται ότι επιδιώκει να διευρύνει την παρουσία του στην ελληνική αγορά.       

Ανάπτυξη στο 2% «βλέπει» η JPMorgan  

Μια δεύτερη θητεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί την ισχυρότερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην πορεία των δημοσιονομικών και μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεών της, τονίζει η JPMorgan. Η αμερικανική τράπεζα, έπειτα και από το ισχυρό αποτέλεσμα των εκλογών, αναμένει μια παρατεταμένη και δυναμική επέκταση της ελληνικής οικονομίας, με την ανάπτυξη να κινείται γύρω στο 2%, σημαντικά πάνω από το 0,6% που είναι η πρόβλεψη για την Ευρωζώνη. Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη θα οδηγήσει και σε περαιτέρω σημαντική μείωση του δείκτη δημόσιου χρέους, όπως τονίζει, προσθέτοντας πως το ελληνικό χρέος παραμένει ελάχιστα εκτεθειμένο στη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.  

Στο τραπέζι άμεσα οι επιδοτήσεις ρεύματος 

Απόφαση για το εάν θα δοθούν επιδοτήσεις ή όχι για τις καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος του Ιουλίου καλείται να πάρει άμεσα ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάτι που βέβαια θα συναποφασιστεί και με το νέο οικονομικό επιτελείο. Τον τόνο για το ύψος των επιδοτήσεων, όπως κάθε φορά, θα δώσει το τιμολόγιο της ΔΕΗ, το οποίο έχει παραμείνει σταθερό στα επίπεδα του Ιουνίου, δηλαδή στα 15,5 λεπτά/KWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και στα 16,7 λεπτά/KWh για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι επιδοτήσεις, στην περίπτωση που δοθούν, όπως λένε οι πληροφορίες θα κυμανθούν στο 1,5 λεπτό/ΚWh. Ακόμη ένα ζήτημα με το οποίο θα εμπλακεί άμεσα ο νέος υπουργός είναι και η παρέμβαση στην Κομισιόν για την επανεξέταση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου (GREGΥ), ώστε να λάβει το πράσινο φως από την επιτροπή τεχνικής αξιολόγησης για την ένταξή του στη λίστα των έργων PCI.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT