Ερευνα στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ  

Στην υπόθεση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών ενεπλάκη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Στην υπόθεση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών ενεπλάκη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Κλιμάκια της επιτροπής εισέβαλαν αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ και «ξεσκόνισαν» κάθε έγγραφο και αρχείο της Διεύθυνσης Προμηθειών που σχετίζεται με τον πολύπαθο διαγωνισμό, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας για πιθανή παραβίαση του ανταγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών, έργο συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, έχει «παγώσει» έπειτα από προσφυγή της εταιρείας Landis+Gyr στο ΣτΕ για τον αποκλεισμό της από το δεύτερο στάδιο της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. Η εταιρεία κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της απόφασης αποκλεισμού της και αναστολής του διαγωνισμού, με το επιχείρημα ότι είναι αβάσιμος. Ο ΔΕΔΔΗΕ έθεσε εκτός διαγωνισμού την ελβετική εταιρεία με το επιχείρημα ότι συμπλήρωσε πλημμελώς το Ευρωπαϊκό Ενιαίο Εγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ).

Επίτιμος διδάκτωρ στο ΠΑΠΕΙ ο Μιχαήλ Τσαμάζ 

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΑΠΕΙ) την τελετή αναγόρευσης του Μιχαήλ Τσαμάζ, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Ο Μιχαήλ Τσαμάζ, με πράξεις και αξίες που κωδικοποιούνται σε ένα σύστημα βέλτιστων πρακτικών με καθοδηγητική αξία για την κοινωνία, συνιστά μάθημα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς, αλλά πρωτίστως για τους φοιτητές μας», σημείωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Eπαναγορά μετοχών του ΤΧΣ από τη Eurobank  

Τη διεύρυνση των μελών του Δ.Σ. με δύο νέα πρόσωπα, τους Burkhard Eckes και John Hollows, σε θέσεις ανεξάρτητων μη εκτελεστικών καλείται να εγκρίνει η γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank που συγκαλείται στις 20 Ιουλίου. Στα θέματα που αναμένεται να τεθούν προς έγκριση είναι η αγορά των μετοχών που το ΤΧΣ κατέχει στην τράπεζα. Πρόκειται για 52.080.673 μετοχές, που αντιστοιχούν στο 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της.   

Αύξηση οικοδομικής δραστηριότητας    

Σημαντική άνοδο κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και μικρή πτώση στην Αττική καταγράφει η πορεία της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Μάρτιο. Με βάση τα σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο Νότιο Αιγαίο ο όγκος σημείωσε αύξηση κατά 192,6%, στην Κρήτη 139,4% και στα Ιόνια Νησιά 82,1%. Στον αντίποδα, στην Αττική σημειώθηκε πτώση κατά 3,3% σε ετήσια βάση, παρότι η ζήτηση για την απόκτηση κατοικίας παραμένει υψηλή. Σε πανελλαδικό επίπεδο, τον Μάρτιο η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 34,2% με βάση τον αριθμό των αδειών, κατά 64,4% με βάση την επιφάνεια και κατά 65,9% με βάση τον όγκο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.   

Οι πρώτες συσκέψεις και ο κεντρικός στόχος  

Συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις έχει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έφθασε χθες νωρίς νωρίς, στις 7.30 το πρωί, στο γραφείο του στην οδό Σταδίου 29, ενώ είχε προηγηθεί αμέσως μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων και στελεχών του ΕΦΚΑ, της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, αλλά και μια ανεπίσημη συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων στο υπουργείο, που ανησυχεί για τις αλλαγές που έρχονται λόγω της διάσπασης. Επίσης, όπως την πρώτη ημέρα του στο υπουργείο Ανάπτυξης, έτσι και στο Εργασίας είχε συνάντηση με τον «φίλο του», όπως ο ίδιος έγραψε στο Twitter, Οδυσσέα Αθανασίου, διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development, με την ελπίδα «να αποδειχθεί το ίδιο γουρλής». Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κεντρικό στόχο» την επίλυση του προβλήματος των κενών θέσεων εργασίας στον κλάδο του τουρισμού, φωτογραφίζοντας έτσι τις πρώτες αποφάσεις του στη νέα θέση του.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT