Μήπως η Ελλάδα το παράκανε με τον τουρισμό;

Μήπως η Ελλάδα το παράκανε με τον τουρισμό;

Το τρικ είναι να βρεθεί μια «καλή ισορροπία» μεταξύ τουριστικών εισροών και υψηλού βιοτικού επιπέδου των πολιτών

49" χρόνος ανάγνωσης

Το τρικ είναι να βρεθεί μια «καλή ισορροπία» μεταξύ τουριστικών εισροών, οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητα θετικές για την ελληνική οικονομία, και υψηλού βιοτικού επιπέδου των πολιτών, οι οποίοι ιδίως μετά την πανδημία έχουν αρχίσει να είναι επιφυλακτικοί για τον αντίκτυπο που έχουν οι εκατομμύρια ταξιδιώτες στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό τονίζει στο MR ο Doug Lansky, εμπειρογνώμονας αειφόρου τουρισμού, ο οποίος βάσει της 20ετούς εμπειρίας του ταξιδεύοντας σε τουλάχιστον 120 χώρες υποστηρίζει  ότι η Ελλάδα το έχει «παρακάνει» σε κάποια μέρη με τον τουρισμό.

Πράγματι, οι Έλληνες εκφράζουν όλο και περισσότερο προβληματισμούς για την αύξηση του κόστους των διακοπών τους, την αύξηση των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς και για την επιβάρυνση στο περιβάλλον ως αποτέλεσμα της υψηλής εισροής ταξιδιωτών στη χώρα, οι οποίοι ενδεικτικά έφτασαν τα 27,8 εκατομμύρια πέρυσι. Βέβαια, τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται φέτος να αγγίξουν τα 39,2 δισ. ευρώ, μόλις 4% χαμηλότερα από το ρεκόρ του 2019 στη χώρα, παρέχοντας μία ισχυρή στήριξη για την εθνική οικονομία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT