Εσοδα 49 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος o όμιλος SoftΟne

Εσοδα 49 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος o όμιλος SoftΟne

Σημαντική ενίσχυση τζίρου και κερδοφορίας προβλέπει η διοίκηση της εταιρείας

2' 30" χρόνος ανάγνωσης

Διπλάσια μεγέθη σε σύγκριση με το 2021 αναμένεται να πετύχει τη φετινή χρονιά η SoftOne. Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε χθεσινή δημοσιογραφική παρουσίαση η διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής του ομίλου Olympia, το 2023 εκτιμάται ότι ο τζίρος θα διαμορφωθεί σε 49 εκατ. ευρώ. Δηλαδή θα είναι αυξημένος κατά 35% και κατά 40,7% έναντι της περυσινής χρονιάς και του 2021 αντίστοιχα. Από το σύνολο των εσόδων, ποσοστό άνω του 75% είναι επαναλαμβανόμενα, δεδομένου ότι η εταιρεία έχει βασίσει τη λειτουργία της σε ένα μοντέλο συνδρομητών (των εφαρμογών της). Επίσης, η συνεισφορά στον τζίρο των εφαρμογών ψηφιακού νέφους (cloud) τοποθετείται για φέτος στο 57%, έναντι 47% πέρυσι, ενώ το 50% των εσόδων προέρχεται από τη διεθνή δραστηριότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πάνος Μαρτίνης, τοποθέτησε τη λειτουργική κερδοφορία (Ebitda) του 2023 σε 12,8 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι μεγαλύτερο κατά 54% και κατά 33,2% έναντι των ετών 2022 και 2021 αντίστοιχα. Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς η SoftΟne ενίσχυσε κατά 40,8%, σε 11 εκατ. ευρώ, τον κύκλο εργασιών και κατά 42,6%, σε 4,6 εκατ. ευρώ, τη λειτουργική κερδοφορία. Η SoftΟne εμφανίζει περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας 26,1%, με τα κέρδη να χρηματοδοτούν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, όπως σημείωσε ο κ. Μαρτίνης.

«Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2022, αλλά και η θετική εξέλιξη των δεικτών και κατά την τρέχουσα χρονιά, πιστοποιούν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την ηγετική θέση του ομίλου SoftΟne, ως απόρροια του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της ισχυρής διαφοροποίησης του επιχειρηματικού του μοντέλου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η συνεισφορά στον κύκλο εργασιών των εφαρμογών ψη- φιακού νέφους τοποθετείται για φέτος στο 57%, έναντι 47% πέρυσι.

Για φέτος η SoftΟne προβλέπει ότι θα δημιουργήσει ρευστότητα άνω των 9,5 εκατ. ευρώ από 6,5 εκατ. ευρώ και 7,7 εκατ. ευρώ το 2021 και το 2022 αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη διοίκησή της, καταλαμβάνει ηγετική θέση στην αγορά του λογισμικού και των εφαρμογών για επιχειρήσεις, δημιουργώντας, για φέτος, προστιθέμενη αξία της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ το 2026. Τα ποσά αυτά σχετίζονται με τα προϊόντα της SoftΟne που χρησιμοποιεί το οικοσύστημα των περισσότερων από 600 επιχειρήσεων-συνεργατών της και των περισσότερων από 5.000 λογιστικών γραφείων που χρησιμοποιούν τις εφαρμογές της.

Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας στηρίζεται σε στοχευμένες εξαγορές και σε οργανική ανάπτυξη που αντιπροσωπεύει το 58% της αύξησης των εσόδων. Με στόχο την επέκταση σε νέες αγορές και τη δημιουργία συνεργειών, η SoftΟne έχει ενσωματώσει τα τελευταία χρόνια έξι εταιρείες (Prosvasis, Regate, Impact, CosmoONE, AppSoft, QBS), έχοντας αυξήσει κατά 32% σε περισσότερους από 550 τους εργαζομένους, με την πελατειακή της βάση, που αριθμεί άνω των 75.000 επιχειρήσεων, να έχει ενισχυθεί κατά 25%. Η εταιρεία επιδιώκει να εντείνει την παρουσία της στην Κύπρο, στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με τις τρεις αυτές χώρες να αναμένεται να δημιουργήσουν –καθεμιά– εκτιμώμενα έσοδα από μισό εκατ. έως 2 εκατ. ευρώ φέτος.

Μιλώντας για το μοντέλο διοίκησης, ο εκτελεστικός πρόεδρος της SoftΟne Αντώνης Κυριαζής, ανέφερε ότι το management των startups εταιρειών δεν δημιουργεί πια προστιθέμενη αξία, με το ζητούμενο να είναι η επίτευξη ρυθμών μεγέθυνσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT