«Βέλη» από ΣΦΕΕ σε φαρμακαποθήκες

Διαφάνεια στη διακίνηση φαρμάκων σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας «και κυρίως στους χονδρεμπόρους» ζητάει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στρέφοντας τα βέλη του στις φαρμακαποθήκες και στα περιθώρια κέρδους που αποκομίζουν κάποιοι χονδρέμποροι από τις παράλληλες εξαγωγές

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Διαφάνεια στη διακίνηση φαρμάκων σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας «και κυρίως στους χονδρεμπόρους» ζητάει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στρέφοντας τα βέλη του στις φαρμακαποθήκες και στα περιθώρια κέρδους που αποκομίζουν κάποιοι χονδρέμποροι από τις παράλληλες εξαγωγές. «Για παράδειγμα, οι τιμές στην τοπική μας αγορά κυμαίνονται στο 1/4 ή το 1/5 της τιμής των ιδίων σκευασμάτων στη Γερμανία και αυτό το τεράστιο περιθώριο κέρδους ωθεί κάποιους Ελληνες χονδρεμπόρους να προτιμούν τις εξαγωγές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Απαντώντας και σε ανακοίνωση του ΕΟΦ για το θέμα των ελλείψεων και τα μέτρα που πρέπει να λάβουν, μεταξύ άλλων, οι φαρμακευτικές εταιρείες, ο ΣΦΕΕ επισημαίνει πως η σημαντική αύξηση των αποθεμάτων «δεν θα μειώσει τις ελλείψεις» εάν δεν εξασφαλίζονται η διαφάνεια και ο έλεγχος στην αλυσίδα διανομής, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο «θα επιφέρει δραματική αύξηση του κόστους στη βιομηχανία».

Στην EY Ελλάδος ο Χρήστος Ταραντίλης 

Μπορεί η πολιτική και κυρίως η Βουλή να στερείται πλέον έναν ικανό και μορφωμένο άνθρωπο, τον «κέρδισε» όμως η ΕΥ. Ο λόγος για τον κ. Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου της EY Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Βουλή ο κ. Ταραντίλης ήταν βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ., ενώ είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος από τις 4 Ιανουαρίου 2021 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021, οπότε παραιτήθηκε. Φυσικά ο κ. Ταραντίλης είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και
Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεχίζονται οι εξαγορές στον κλάδο της πληροφορικής 

Αμείωτης έντασης είναι οι εξαγορές στην πληροφορική. Μια από τις πιο πρόσφατες προβλέπει την απόκτηση του 60% της Advanced Management Solutions Ltd από τη Real Consulting έναντι ποσού της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει και το υπόλοιπο 40%, έχοντας υπογράψει put/call option που συνοδεύεται με προκαθορισμένο τίμημα βάσει της λειτουργικής κερδοφορίας. Μέσω των εξαγορών οι εταιρείες ισχυροποιούν τη θέση τους στην αγορά.

Ερχεται πτώση στις τιμές κατοικιών στην Ευρωζώνη

Οι τιμές των κατοικιών στην Ευρωζώνη έχουν υποχωρήσει απότομα και η πτώση θα συνεχιστεί, εκτιμά η Capital Economics. Αυτό θα επιβαρύνει την κατασκευαστική δραστηριότητα και την κατανάλωση των νοικοκυριών, και θα συμβάλει στο να παραμείνει η Ευρωζώνη σε ύφεση τα επόμενα τρίμηνα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές των κατοικιών στην Ευρωζώνη μειώθηκαν σωρευτικά κατά 2,6% το τέταρτο και το πρώτο τρίμηνο. Ενώ τα εθνικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι τιμές μπορεί να ανέκαμψαν ελαφρώς στο δεύτερο τρίμηνο, αυτό δεν θα διαρκέσει, όπως επισημαίνει. «Οι τιμές των κατοικιών θα υποχωρήσουν περαιτέρω, καθώς ο αντίκτυπος της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής συνεχίζει να τροφοδοτείται στην οικονομία», τονίζει ο οίκος.

Πήγε περίπατο το… dress code

O κ. Βακάκης, επικεφαλής της Jumbo, συνήθως προκαλεί αίσθηση με τις τοποθετήσεις του για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία και συχνά για τους ανταγωνιστές του. Τοποθετήσεις συνήθως απαισιόδοξες, κυνικές και δηκτικές. Χθες, ωστόσο, προκάλεσαν αίσθηση και οι ενδυματολογικές επιλογές του. Κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων εμφανίστηκε με λευκή βερμούδα και λευκό πουκάμισο, ενώ μέσα από το πουκάμισο διακρίνονταν και λευκές τιράντες ως αξεσουάρ της βερμούδας. Η αλήθεια είναι ότι χθες ήταν μια ζεστή ημέρα, ενώ ολοένα και απλοποιούνται τα τελευταία χρόνια οι άτυποι ενδυματολογικοί κώδικες. Το είδαμε άλλωστε και στην ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Οταν κάνεις και τζίρο κοντά στο 1 δισ. ευρώ, έχεις καθαρά κέρδη περίπου 250 εκατ.
ευρώ, μηδενικό δανεισμό και ένα από τα πιο ισχυρά «ταμεία», ίσως ακόμη πιο εύκολα αδιαφορείς για τους ενδυματολογικούς κώδικες και τα πρωτόκολλα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT