Στην Αθήνα για επαφές στελέχη της JP Morgan

Στην Αθήνα για επαφές στελέχη της JP Morgan

Επαφές με τις τράπεζες αλλά και τη διοίκηση του ΤΧΣ είχε χθες η JP Morgan, ομάδα της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πολιτική αποεπένδυσης του ΤΧΣ, που αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Επαφές με τις τράπεζες αλλά και τη διοίκηση του ΤΧΣ είχε χθες η JP Morgan, ομάδα της οποίας βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην πολιτική αποεπένδυσης του ΤΧΣ, που αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη έκθεσή του ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι η εγχώρια οικονομία θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι της Ευρωζώνης και ότι η παρατεταμένη και ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί. H JP Morgan διατηρεί συστάσεις υπεραπόδοσης (overweight) για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, αυξάνοντας τις τιμές-στόχους για τις μετοχές τους και συγκεκριμένα στα 2 ευρώ για την Alpha Bank, στο 1,90 ευρώ για τη Eurobank, στα 7,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 3,90 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.

Συγχώνευση Lugus με «Ορφεύς Βεϊνόγλου»

Την εταιρεία Lugus Συμμετοχών απορρόφησε η «Ορφεύς Βεϊνόγλου» την οποία ελέγχει το αμερικανικό fund HIG Capital. Η Lugus, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Μπήτρο που αποτελεί γενικό διευθυντή της Inventio – στρατηγικό συνεργάτη της HIG Capital στην Ελλάδα, έχει συνολική αξία ενεργητικού της τάξεως των 97 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 73,4 εκατ. ευρώ και δανεισμό ύψους 26 εκατ. ευρώ. Η συγχώνευση των δύο σχημάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης απόκτησης της «Ορφεύς Βεϊνόγλου» από τη HIG.

Δύο Ελληνες στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι πλέον o καθηγητής και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Χάρης Λαμπρόπουλος και ο καθηγητής και πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού. Αν και πρόκειται για μία τιμητική θέση, αντικατοπτρίζει την αναγνώριση και την πολύ καλή δουλειά των δύο ανδρών στην ΕΑΤΕ (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων) και στο υπουργείο Οικονομικών, αντίστοιχα.

H AAΔΕ ανοίγει σελίδες σε Facebook, TikTok

H ΑΑΔΕ προτίθεται να ανοίξει σελίδες σε Facebook, Instagram και TikTok, μέσω των οποίων ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις στη φορολογία. Η διαφάνεια, όπως αναφέρουν κύκλοι της φορολογικής διοίκησης, αποτελεί βασικό συστατικό για τη συνεργασία με τους πολίτες και στο πλαίσιο αυτό η συμμετοχή της στα social media κρίνεται επιβεβλημένη. Από την άλλη πλευρά θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι τα σχόλια σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι δηκτικά αλλά και αιχμηρά. Είναι όμως και αυτός ένας τρόπος βελτίωσης της σημερινής εφορίας δηλαδή, μέσω της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φορολογούμενοι στις επαφές τους με εφοριακούς ή μέσω των διαδικτυακών ραντεβού.

Κεφαλαιοποίηση άνω των 400 εκατ. για Intrakat

Ξεπέρασε τα 400 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Intrakat, σχεδόν ένα χρόνο από την
ανάληψη της νέας διοίκησης υπό τον κ. Αλέξανδρο Εξάρχου. Χθες η μετοχή της εταιρείας
έκλεισε στα 2,5 ευρώ (κι ενώ έχει αγγίξει έως και τα 2,53 ευρώ στις τελευταίες συνεδριάσεις), έχοντας καταγράψει σημαντικό ράλι το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 12 μήνες η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας δεν ξεπερνούσε τα 143 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον έχει καταγράψει αύξηση της τάξεως του 180%. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε και η αποεπένδυση της Adamas Group του κ. Δημ. Κούτρα από την Intrakat, κλείνοντας και το σχετικό κεφάλαιο από τη βραχύβια, όπως αποδείχθηκε, παρουσία του τελευταίου στην εισηγμένη. Το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του κ. Κούτρα αποκτήθηκε από τη Winex των κ. Αλ. Εξάρχου, Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου, που πλέον ελέγχει το 36,65% της Intrakat

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT