Αναμένοντας επίσημη ενημέρωση

Μόνο αν το υπουργείο Ναυτιλίας, που έχει στη διάθεσή του όλους τους τιμοκαταλόγους, ανακοινώσει πού έγιναν και πού δεν έγιναν εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα θα μπορέσει τελικά ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Μόνο αν το υπουργείο Ναυτιλίας, που έχει στη διάθεσή του όλους τους τιμοκαταλόγους, ανακοινώσει πού έγιναν και πού δεν έγιναν εκπτώσεις στην ακτοπλοΐα θα μπορέσει τελικά ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει. Διότι τις τελευταίες μέρες εγείρονται ερωτήματα, όπως για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν να αληθεύουν οι ισχυρισμοί της Seajets πως έχει κάνει μεγάλες εκπτώσεις ήδη από νωρίτερα φέτος στις Κυκλάδες, όταν τα δρομολόγια των τριών πλοίων που έχει στις γραμμές από Πειραιά προς Πάρο – Νάξο δεν περιλαμβάνονται καν στον κατάλογο με τις εκπτώσεις που δημοσίευσε. Μόνο το ένα από τα τρία πλοία, το πρωινό, που δρομολογήθηκε όμως φέτος, ξεκίνησε ταξίδια με τιμές περίπου 15% χαμηλότερες. Ή το ότι η ΑΝΕΚ δεν ανακοίνωσε εκπτώσεις, την ώρα που η κοινοπραξία της με την Attica δίνει εκπτώσεις 20%, δηλαδή η Attica επωμίζεται 30% μείωση. Ο κόσμος αναμένει υπεύθυνες ανακοινώσεις από τις Αρχές, διότι για την ώρα ενδέχεται να διατυπώνονται αναληθείς εμπορικοί ισχυρισμοί.

Ανεβάζουν τον πήχυ για τη μετοχή της Mytilineos

Στα 40,30 ευρώ, από τα 30,50 ευρώ, ανεβάζει την τιμήστόχο για τη Μytilineos η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση Buy. Ο αναλυτής της Eurobank εκτιμά ότι η αγορά αρχίζει σταδιακά να ενσωματώνει στην τιμή της εταιρείας και τα νέα υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται και μια διεύρυνση του πολλαπλασιαστή κερδών της, ο οποίος παραμένει ακόμη σε συγκριτικά χαμηλά επίπεδα. Επισημαίνει επίσης τα διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει στο μείγμα κερδοφορίας της εταιρείας η δυναμική ανάπτυξη των ΑΠΕ, αφού οι πράσινες επενδύσεις έχουν υψηλότερο πολλαπλασιαστή κερδών.

Θετικές οι επιδόσεις στις αερομεταφορές

Μπορεί ο εναέριος χώρος να είναι μειωμένος κατά 20% λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όμως οι επιδόσεις στις ευρωπαϊκές μεταφορές υπήρξαν θετικές τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Κι αυτό διότι τον φετινό Ιούνιο ο αριθμός των πτήσεων είναι αυξημένος κατά 7% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παραμένοντας όμως χαμηλότερα κατά 8% έναντι του 2019. Μειωμένες κατά 7% ήταν και οι καθυστερήσεις πτήσεων.

Ανοδος πωλήσεων λόγω καύσωνα

Σαμπάνιες θα ανοίγουν οι… ζυθοποιίες τις τελευταίες ημέρες για να γιορτάσουν τις υψηλές θερμοκρασίες. Κι αυτό διότι οι βροχοπτώσεις και οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τον Μάιο και τον Ιούνιο προκάλεσαν σημαντικές απώλειες, με τη μείωση των πωλήσεων μπίρας το δίμηνο αυτό να υπολογίζεται σε 20%. Οπως πληροφορείται η στήλη, μεγάλη εταιρεία του κλάδου υπολογίζεται ότι μόνο το τριήμερο 16-18 Ιουνίου, τριήμερο με ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, έχασε περί τα 2 εκατ. ευρώ. Ποιοι άλλοι κλάδοι κάνουν πάρτι με τον καύσωνα; Οι εταιρείες παγωτών, αναψυκτικών, εμφιάλωσης νερού, αλλά και τα καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, καθώς ανεβαίνουν κατακόρυφα οι πωλήσεις κλιματιστικών μηχανημάτων και ανεμιστήρων.

Παράταση για το έργο «Πολιτεία Καινοτομίας»

Σημαντικές δυσκολίες φαίνεται πως παρουσιάζει η ανάδειξη αναδόχου για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για τη δημιουργία της «Πολιτείας Καινοτομίας» στο ακίνητο της πρώην ΧΡΩΠΕΙ στο Φάληρο. Το υψηλό κόστος των υποδομών που προβλέπεται να αναπτυχθούν καθιστά δύσκολη «εξίσωση» το ζήτημα της χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα, παρά τις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν και τις βελτιώσεις που έγιναν στην προκήρυξη του διαγωνισμού στις αρχές του έτους, να μην έχει προκύψει ακόμη αποτέλεσμα. Για χθες ήταν προγραμματισμένη η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους φορείς, και δη την Intrakat, την «Ακτωρ Παραχωρήσεις» και την Dimand, ωστόσο η διαδικασία οδεύει τελικά προς μία ακόμη παράταση και συγκεκριμένα για τις 29 Σεπτεμβρίου (η αρχική προθεσμία ήταν η 17η Μαΐου). Μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και η επαναπροκήρυξη όλου του διαγωνισμού, εφόσον υπάρξει συμφωνία για νέες αλλαγές στους όρους της προκήρυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT