Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για σχολικά είδη

Πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για σχολικά είδη

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους και στα σχολικά είδη προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, στοιχείο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε προηγούμενες ανάλογες ρυθμίσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης

Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους και στα σχολικά είδη προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, στοιχείο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε προηγούμενες ανάλογες ρυθμίσεις. Η κυβέρνηση, ωστόσο, φαίνεται ότι φοβάται μεγάλες ανατιμήσεις το ερχόμενο φθινόπωρο που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και έτσι φαίνεται ότι αποφάσισε να βάλει και εκεί «κόφτη». Ακόμη μία αλλαγή είναι ότι πλέον απαγορεύεται το περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα να υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μεικτού κέρδους ανά μονάδα που ίσχυε προ της 31ης Δεκεμβρίου 2021 και όχι προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2021, όπως μέχρι τώρα. Με το ίδιο νομοσχέδιο, πάντως, παρατείνεται και το «καλάθι του νοικοκυριού» μέχρι το τέλος του 2023, κάτι άλλωστε που είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα κατά την ημέρα παραλαβής του χαρτοφυλακίου του.

Προσδοκίες για τροπολογία στο θέμα της «χρυσής βίζας» 

Στην κατάθεση τροπολογίας, έστω και την ύστατη ώρα, προσδοκούν στελέχη της αγοράς ακινήτων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επενδυτικής μετανάστευσης μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα». Στο τέλος του μήνα κλείνει το παράθυρο της εξασφάλισης της άδειας παραμονής με ελάχιστο όριο επένδυσης τα 250.000 ευρώ. Αν δεν δοθεί νέα παράταση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επενδύουν πλέον 500.000 ευρώ, εφόσον το ακίνητο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, τα βόρεια και τα νότια προάστια, στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και στον Δήμο Θεσσαλονίκης.   

Διαγωνισμός για δέκα πυροσβεστικά ελικόπτερα

Σε διαγωνισμό για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών ελικοπτέρων αναμένεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ. Γι’ αυτόν τον σκοπό ξεκίνησε η –διάρκειας δύο εβδομάδων– προκαταρκτική διαβούλευση με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες για τη διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών και του προϋπολογισμού της σύμβασης. Εκτός από την αγορά των ελικοπτέρων, το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει το πακέτο αρχικής υποστήριξης, επίγειο εξοπλισμό, ειδικά εργαλεία και αρχικό απόθεμα ανταλλακτικών.

Νέα επένδυση από την Attica Group  

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του φορτηγού/οχηματαγωγού πλοίου «Clementine» της CLdN Ferries NV από την Attica Group έναντι συνολικού τιμήματος 13,4 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια και δανεισμό από τραπεζικό ίδρυμα αλλοδαπής. Το 162,49 μέτρων «Clementine», που ναυπηγήθηκε το 1997, είναι το δεύτερο τέτοιου τύπου πλοίο της ακτοπλοϊκής και έχει μεταφορική ικανότητα 2.307 μέτρων φόρτωσης ή 160 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων και επιπλέον 458 Ι.Χ. αυτοκινήτων σε ειδικά διαμορφωμένα γκαράζ. Με την απόκτησή του το πλοίο ναυλώθηκε στην εταιρεία CLdN Ferries NV, στην οποία και θα παραμείνει ναυλωμένο έως και τα τέλη του τρέχοντος έτους, δραστηριοποιούμενο στο εξωτερικό.   

Μήνυμα συνέχειας σε θέματα ενέργειας

Ισχυρό μήνυμα συνοχής και συνέχειας στα κρίσιμα θέματα διεθνούς ενεργειακής πολιτικής δείχνει να δίνει ο επαναδιορισμός του δρος Θεόδωρου Τσακίρη στη θέση του συντονιστή Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής και Ενεργειακής Ασφαλείας στο γραφείο του Θεόδωρου Σκυλακάκη. O καθηγητής Γεωπολιτικής και Ενεργειακής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  βρέθηκε σε αυτή τη θέση και κατά την προηγούμενη τετραετία, συνδράμοντας το έργο των δύο προηγούμενων υπουργών Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Σκρέκα. Ο δρ Τσακίρης συμμετείχε σε πολύπλοκες διαπραγματεύσεις από την πλευρά του ΥΠΕΝ σε μια σειρά διεθνών συμφωνιών,  από τη σύσταση του οργανισμού EMGF  έως τα MoU για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία. Εχει επίσης διοριστεί επικεφαλής της ομάδας έργου του ΥΠΕΝ για την επιτάχυνση του προγράμματος υδρογονανθράκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT