Καθαρά κέρδη 603.400 ευρώ για την Digea το 2022

Καθαρά κέρδη 603.400 ευρώ για την Digea το 2022

Με αυξημένα μεγέθη ολοκληρώθηκε η χρήση του 2022 για την Digea, που διαχειρίζεται το επίγειο ψηφιακό φάσμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και αναπτύσσει το δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης

Με αυξημένα μεγέθη ολοκληρώθηκε η χρήση του 2022 για την Digea, που διαχειρίζεται το επίγειο ψηφιακό φάσμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και αναπτύσσει το δίκτυο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ειδικότερα, πέρυσι, σε ετήσια βάση ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,32%, σε 16,3 εκατ. ευρώ, με ποσό 12,05 εκατ. ευρώ και 4,14 εκατ. ευρώ να αντιστοιχεί στα έσοδα από σταθμούς εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας αντίστοιχα. Η Digea ενίσχυσε κατά 20,24%, σε 6,32 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), με το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA margin) επί του τζίρου να ανέρχεται σε 38,82%. Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, συγκριτικά με το 2021, έχοντας διαμορφωθεί σε 603.400 ευρώ από 280.300 ευρώ, με τα συσσωρευμένα κέρδη να διαμορφώνονται σε 7,2 εκατ. ευρώ (+7,5%).

Η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός έχουν επηρεάσει τα EBITDA και το περιθώριο κερδοφορίας, όπως αναφέρει η εταιρεία στην οικονομική έκθεση του 2022. Τα μεγέθη του 2022 της Digea επιβαρύνονται με αυξημένους κατά 44,23% καθαρούς χρεωστικούς τόκους που ανέρχονται σε 0,51 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις (βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες) της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά περίπου 11 εκατ. ευρώ, σε 18,9 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ενισχύθηκε σε ετήσια βάση κατά 0,32%, σε 16,3 εκατ. ευρώ.

Κατά τη χρήση του 2022, η Digea εκταμίευσε ένα νέο εξαετούς διάρκειας ομολογιακό δάνειο (Ο.Δ.), που είναι ύψους 17 εκατ. ευρώ και είχε συναφθεί με την Alpha Bank τον Δεκέμβριο του 2021, με σκοπό την αναχρηματοδότηση προγενέστερου ομολογιακού δανείου από την Εθνική Τράπεζα και την κάλυψη ταμειακών και επενδυτικών αναγκών.

Πέρυσι η Digea επένδυσε 2,67 εκατ. ευρώ με αντικείμενο τη βελτίωση της διαθεσιμότητας του δικτύου και με στόχο την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσίας.

Συνολικά, 166 κέντρα εκπομπής της Digea, ανά την επικράτεια, δίνουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε άνω του 96% του πληθυσμού της χώρας, υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει σύστημα ελέγχου και εποπτείας των κέντρων εκπομπής, που δίνει τη δυνατότητα στο κέντρο ελέγχου και λειτουργίας, το οποίο λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, να έχει άμεση πληροφόρηση για την κατάσταση του δικτύου, να μπορεί να εκτελέσει απομακρυσμένο χειρισμό του εξοπλισμού και να επιταχύνει σημαντικά τους χρόνους εντοπισμού και αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT