Παρέμβαση από ΤτΕ στα σενάρια για Ellington

Παρέμβαση από ΤτΕ στα σενάρια για Ellington

Απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν όσον αφορά τη σχέση της Ellington Solutions, της Ellington Management Group των ΗΠΑ, της Rinoa και τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Attica Bank δίνει η ΤτΕ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης

Απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούν όσον αφορά τη σχέση της Ellington Solutions, της Ellington Management Group των ΗΠΑ, της Rinoa και τις αυξήσεις κεφαλαίου στην Attica Bank δίνει η ΤτΕ, κύκλοι της οποίας διαβεβαιώνουν ότι ουδεμία επιστολή έχει παραληφθεί με αποστολέα την αμερικανική Ellington Management Group στην οποία να αμφισβητείται η σχέση της με την Ellington Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ούτε η κεντρική τράπεζα ούτε οι Αρχές του Χρηματιστηρίου έχουν την υποχρέωση να διαψεύδουν φανταστικά σενάρια. Σχετικά με τη Rinoa Ltd, η οποία συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank το 2021, κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση αναφέρουν ότι η Rinoa Ltd είναι υπαρκτό και απολύτως σοβαρό εταιρικό σχήμα. Ολες οι διαδικασίες της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Μακέδου, έγιναν νόμιμα και με πλήρη τήρηση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων.

Σε παρανόηση αποδίδει το πρόστιμο η efood  

Σε παρανόηση αποδίδουν πηγές της efood το πρόστιμο που επιβλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας για μη τήρηση της απαγόρευσης εργασιών διανομής κατά τις μεσημβρινές ώρες τις ημέρες του καύσωνα. Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι η efood ακολούθησε πλήρως τη σχετική υπουργική απόφαση και ανέστειλε τη λειτουργία της διανομής για το σύνολο των διανομέων. Η πλατφόρμα ωστόσο έμεινε ανοιχτή, καθώς παρέχει και υπηρεσίες παραγγελιοληψίας για να εξυπηρετεί παραγγελίες takeaway αλλά και για τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχει μόνο υπηρεσίες παραγγελιοληψίας. Εκεί ακριβώς φαίνεται ότι οφείλεται η «παρεξήγηση» με το υπουργείο Εργασίας.

Δρομολογεί δύο νέα έργα στον τομέα των κατοικιών 

Περαιτέρω έκθεση στον τομέα των κατοικιών στην Αττική επιδιώκει η «Μπλε Κέδρος» μέσω της αξιοποίησης δύο ιδιόκτητων ακινήτων. Τους επόμενους μήνες δρομολογείται η αξιοποίηση ενός μικρού κτιρίου 590 τ.μ. στην οδό Ασκληπιού 96 για τη διαμόρφωση επτά διαμερισμάτων. Παράλληλα εξετάζεται η μετατροπή ενός βιομηχανοστασίου της εταιρείας στην Πεύκη σε συγκρότημα διαμερισμάτων, συνολικής επιφάνειας 1.650 τ.μ. 

Αύξηση στις τιμές υλικών κατασκευής

Στη λίστα των τομέων της αγοράς που πιθανότατα απαιτείται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για κερδοσκοπία και υπερκέρδη, ενδεχομένως να πρέπει να ενταχθεί κι εκείνος των υλικών κατασκευής. Παρότι στο σύνολο της Ευρώπης παρατηρείται αποκλιμάκωση των τιμών, ήδη από το τέλος του 2022, στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο, ο γενικός δείκτης τιμών υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 7,6% σε ετήσια βάση και κατά 0,4% σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, ο μέσος δείκτης του 12μήνου Ιουλίου 2022 – Ιουνίου 2023 αυξήθηκε κατά 10,4% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 7,9% που είχε σημειωθεί κατά την ίδια σύγκριση του προηγούμενου 12μήνου.

Σχέδιο στήριξης της οικονομίας της Ρόδου

Ειδικό πλαίσιο χρηματοδοτικών και άλλων διευκολύνσεων καταρτίζει η Alpha Bank προκειμένου να συνδράμει τις επιχειρήσεις της Ρόδου να αποκαταστήσουν ζημιές από τις πυρκαγιές, αλλά και συνολικά να υποστηρίξει τη ροδιακή οικονομία ώστε να διαχειριστεί και τις παράπλευρες συνέπειες των πυρκαγιών. Το πλαίσιο επεκτείνεται σε μέτρα πέραν όσων θα αναλάβει το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ΕΕΤ, για αναστολή πληρωμών κάθε μορφής ενήμερων και μη δανειακών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο, καθώς επίσης και για αποχή από τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης για το ίδιο χρονικό διάστημα. Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της διοίκησης της τράπεζας μετέβη στο νησί και σύμφωνα με δήλωση του CEO του ομίλου  Βασίλη Ψάλτη, «η τράπεζα θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια για την αναζωογόνηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT