Ενίσχυση μεγεθών για τη Μοτοδυναμική το πρώτο εξάμηνο

Ενίσχυση μεγεθών για τη Μοτοδυναμική το πρώτο εξάμηνο

Με αύξηση μεγεθών ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι έξι μήνες της φετινής χρήσης για τη Μοτοδυναμική

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Με αύξηση μεγεθών ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι έξι μήνες της φετινής χρήσης για τη Μοτοδυναμική που αποτελεί την επίσημη, αποκλειστική διανομέα της Yamaha Motor σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, της Porshce και της Sixt. Η εισηγμένη εμφάνισε αυξημένες κατά 33% πωλήσεις, σε ετήσια βάση, σε 77 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 29% κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda), σε περίπου 10 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων αυξημένα κατά 23,5%, σε 4 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις δικύκλων και προϊόντων θαλάσσης (Yamaha) αυξήθηκαν κατά 17%, σε περίπου 40 εκατ. ευρώ, με τις αντίστοιχες της Porsche να ενισχύονται κατά 59%, σε περίπου 21 εκατ. ευρώ. Από τη δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) η εισηγμένη είχε κατά 16% περισσότερα έσοδα συνολικού ύψους 13 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις οχημάτων απέφεραν στη Μοτοδυναμική 4,2 εκατ. ευρώ. Η δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων είχε ρυθμό ανάπτυξης 15,7%, αλλά τα επίπεδα κέρδους συμπιέζονται λόγω αυξημένης προσφοράς αυτοκινήτων.

Εξαιτίας των επενδύσεων σε νέο στόλο, το ενεργητικό της Μοτοδυναμικής αυξήθηκε, σε επίπεδο ομίλου, κατά 17,2%, σε 64 εκατ. ευρώ, ενώ η απόκτηση προς 7,7 εκατ. ευρώ τoυ 19,5% της Lion Rental, που έλαβε χώρα το πρώτο εξάμηνο, χρηματοδοτήθηκε μέσω των θετικών λειτουργικών χρηματοροών του ομίλου. Τμήμα των χρηματοροών αξιοποιήθηκε και για τη χρηματοδότηση της αύξησης του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης να προέρχεται από δανεισμό. Ως αποτέλεσμα, ο καθαρός ομιλικός δανεισμός ενισχύθηκε κατά 16 εκατ. ευρώ, σε 35 εκατ. ευρώ.

Για το σύνολο της χρήσης αναμένεται αύξηση πωλήσεων και κερδών, αλλά με μικρότερο ρυθμό ανόδου, συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μοτοδυναμικής Πάρης Κυριακόπουλος κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

«Η Μοτοδυναμική είχε ένα πολύ καλό εξάμηνο, με σημαντική ανάπτυξη σε πωλήσεις και κερδοφορία σε όλες τις δραστηριότητές μας. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η αύξηση στα δίκυκλα, στα προϊόντα θαλάσσης και στα αυτοκίνητα Porsche, όπου ο κύκλος δραστηριότητας μεγαλώνει με ταχύτερους ρυθμούς από τις επιμέρους αγορές τους. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται μερικώς και στη γενική ομαλοποίηση της εφοδιαστική αλυσίδας, με τη διαθεσιμότητα προϊόντων να είναι πολύ καλύτερη από το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022. Για το δεύτερο εξάμηνο, βλέπουμε ακόμα ελλείψεις σε συγκεκριμένα προϊόντα, με τη γενική εικόνα των παραδόσεων από τους προμηθευτές μας να συνεχίζει να βελτιώνεται», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT