Κοντά σε συμφωνία ο όμιλος Switz Group με την «Ιωνική Σφολιάτα»

Κοντά σε συμφωνία ο όμιλος Switz Group με την «Ιωνική Σφολιάτα»

Την έβδομη επένδυσή του στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ο όμιλος Switz Group, συμφερόντων του Ινδού επιχειρηματία Ταϊζούν Κορακιγουάλα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης

Την έβδομη επένδυσή του στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει ο όμιλος Switz Group, συμφερόντων του Ινδού επιχειρηματία Ταϊζούν Κορακιγουάλα, κάτι άλλωστε που είχε προαναγγείλει και ο ίδιος πριν από λίγους μήνες στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος που εδρεύει στο Ντουμπάι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 51% της εταιρείας «Ιωνική Σφολιάτα», εταιρεία με σημαντική παρουσία στον κλάδο των κατεψυγμένων ζυμών, που βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ποσοστό το CVC, μέσω της «Αραμπατζής – Ελληνική Ζύμη», την οποία ελέγχει ο όμιλος Vivartia, ενώ από την εταιρεία αναμένεται να αποχωρήσει ο Σταύρος Νένδος, ο οποίος σήμερα κατέχει το 19% της «Ιωνική Σφολιάτα». Μέτοχος μειοψηφίας θα παραμείνει και ο Γιώργος Πορτοκαλίδης, ιδρυτής της εταιρείας και σήμερα αντιπρόεδρός της και διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 στην Ιωνία Θεσσαλονίκης και από μια μικρή μονάδα, που αρχικά απασχολούσε 7 άτομα, έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες του κλάδου τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, με 231 άτομα να αποτελούν σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό της. Πλέον η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη σε έκταση 25.000 τ.μ. με εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 30 χώρες.

Η εταιρεία, συμφερόντων του Ινδού επιχειρηματία Ταϊζούν Κορακιγουάλα, θα αποκτήσει πλειοψηφικό πακέτο στην επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Το 2022 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 27,43 εκατ. ευρώ από 20,04 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ τα καθαρά κέρδη της σχεδόν τριπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ από 564.123 ευρώ το 2021. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στη λιανική και στην εστίαση, ενώ παράγει τόσο επώνυμα προϊόντα όσο και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Επίσης, έχει αναπτύξει και plant based προϊόντα.

Ο Ινδός επιχειρηματίας Ταϊζούν Κορακιγουάλα έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά με την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών το 2017 στην εταιρεία Olympic Foods και συνέχισε με επενδύσεις στην Artizan Hellas, το 2019 με την «Κρητών Αρτος» και κατόπιν με την εταιρεία συσκευασμένων ειδών ζαχαροπλαστικής «Σαμούρης». Το 2021 προχώρησε στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στη γνωστή αλυσίδα εστίασης αρτοσκευασμάτων «Κουλουράδες», η οποία είχε ιδρυθεί το 2005 από τον Δημήτρη Γρίβα. Η εταιρεία Switz Group έχει έντονη δραστηριότητα σε αλυσίδες πώλησης ειδών άρτου και ζαχαροπλαστικής, καθώς και σε βιομηχανίες παραγωγής αρτοσκευασμάτων στην Ινδία, στη Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ, στο Ομάν, στο Μπαχρέιν, στις Φιλιππίνες και την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT