Νέες επενδύσεις logistics από Trastor στον Ασπρόπυργο

Νέες επενδύσεις logistics από Trastor στον Ασπρόπυργο

Νέα κτίρια logistics, συνολικής επιφανείας άνω των 39.000 τ.μ., πρόκειται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της εντός της προσεχούς διετίας η Trastor ΑΕΕΑΠ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης

Νέα κτίρια logistics, συνολικής επιφανείας άνω των 39.000 τ.μ., πρόκειται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της εντός της προσεχούς διετίας η Trastor ΑΕΕΑΠ. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η στρατηγική που έχει «χαράξει» η διοίκηση της εταιρείας, η οποία προβλέπει τη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων logistics στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, αξίας 120 εκατ. ευρώ και επιφανείας 150.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη προχώρησε εντός της εβδομάδας στην υπογραφή δεσμευτικού προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% εταιρείας, η οποία είναι ιδιοκτήτρια δύο αγροτεμαχίων στον Ασπρόπυργο, έκτασης 18,4 και 11,7 στρεμμάτων αντίστοιχα. Στα εν λόγω οικόπεδα πρόκειται να ανεγερθούν δύο σύγχρονα κέντρα εμπορικής αποθήκευσης και διανομής, επιφανείας 10.981 τ.μ. και 4.545 τ.μ. αντίστοιχα. Πριν από λίγους μήνες η Trastor είχε προχωρήσει σε μια ανάλογη κίνηση, αποκτώντας μια ακόμη εταιρεία, ιδιοκτήτρια έκτασης 30 στρεμμάτων, επίσης στον Ασπρόπυργο, όπου θα αναπτυχθεί ένα σύγχρονο κέντρο logistics, επιφανείας 23.800 τ.μ. Η Trastor θα εξαγοράσει το κτίριο όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, το 2024.

Προχωράει παράλληλα η διαδικασία για τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της ΑΕΕΑΠ με ακίνητα από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Παράλληλα, προχωράει η διαδικασία για τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της Trastor με ακίνητα από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός μέτοχος μιας ΑΕΕΑΠ διατηρεί το δικαίωμα εισφοράς σε είδος (ακίνητα) έως το 10% της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας, σε ετήσια βάση. Στην περίπτωση της Trastor αυτό μεταφράζεται σε ακίνητα αξίας τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ, με δεδομένο ότι η εμπορική αξία του χαρτοφυλακίου της εταιρείας ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη εγκριθεί η εισφορά ακινήτων συνολικής αξίας 22 εκατ. ευρώ κατά το τρέχον έτος, χωρίς να αποκλείεται το νούμερο αυτό να αυξηθεί κι άλλο μέχρι το τέλος του έτους. Η πιο πρόσφατη προσθήκη αφορά ένα κατάστημα σούπερ μάρκετ, που μισθώνει η αλυσίδα «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην περιοχή του Χαλανδρίου, στη συμβολή των οδών Λέσβου και Αδριανείου. Το τίμημα της συναλλαγής έχει οριστεί σε 11,2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο συνολικής εκμισθώσιμης επιφανείας 5.478 τ.μ. Νωρίτερα εντός του έτους, η Trastor συμφώνησε στην απόκτηση τριών επιπλέον κτιρίων του ομίλου Πειραιώς, συνολικής αξίας 10,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίρια γραφείων κι ένα βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT