Χρειάζεται επιμονή σε υψηλά επιτόκια

Χρειάζεται επιμονή σε υψηλά επιτόκια

Η ΕΚΤ μπορεί να επιτύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό κρατώντας τα επιτόκια στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αντί να προχωρήσει σε νέα αύξηση

2' 48" χρόνος ανάγνωσης

Η ΕΚΤ μπορεί να επιτύχει τον στόχο για τον πληθωρισμό κρατώντας τα επιτόκια στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αντί να προχωρήσει σε νέα αύξηση, υποστήριξε ο Ιταλός κεντρικός τραπεζίτης Φάμπιο Πανέτα. Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, αλλά σηματοδότησε ότι μπορεί να κάνει μια «παύση» τον Σεπτέμβριο. Ο Πανέτα, ο οποίος εδώ και καιρό ζητάει προσεκτική προσέγγιση στη νομισματική σύσφιγξη, υποστήριξε ότι η «επιμονή» στη διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα θα επέτρεπε στην ΕΚΤ να φέρει τον πληθωρισμό στον στόχο του 2% χωρίς να βλάψει την οικονομία ή να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. «Η έμφαση στην επιμονή μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμη στην τρέχουσα κατάσταση, που το επιτόκιο πολιτικής είναι περίπου στο επίπεδο που απαιτείται για την επίτευξη μεσοπρόθεσμης σταθερότητας των τιμών, ο κίνδυνος αποδέσμευσης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό είναι χαμηλός, οι κίνδυνοι πληθωρισμού είναι ισορροπημένοι και η οικονομική δραστηριότητα είναι αδύναμη», τόνισε μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο.

Ερευνα της Ε.Ε. για θέματα παιδιών και εφήβων 

Τη δυνατότητα σε Ελληνόπουλα να συμμετάσχουν σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για  θέματα παιδιών και εφήβων δίνει το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με συντονίστρια την Ισπανία. Ετσι, μια ομάδα ατόμων (advisory group) από όλη την Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, θα βοηθήσει στη συλλογή  των απόψεων των παιδιών και εφήβων σε θέματα που τα ίδια θεωρούν σημαντικά. Συντονίστρια είναι η Ισπανία και στόχος της δράσης, μεταξύ άλλων, είναι η προώθηση  της συμμετοχής και των διαβουλεύσεων των παιδιών σε ολόκληρη την Ε.Ε.

1,42 εκατ. ευρώ για ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Χαλκιδική

Προς αξιοποίηση βαίνει το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στη Νέα Ηράκλεια του Δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 27 στρεμμάτων, με μήκος ακτογραμμής 530 μέτρων στην παραλία «Χρυσή Αμμουδιά», περίπου δύο χιλιόμετρα δυτικά από τον οικισμό της Νέας Καλλικράτειας. Πλειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό, με προσφορά 1,42 εκατ. ευρώ, αναδείχθηκε ο κ. Λεωνίδας Κεντεποζίδης. Στις γύρω περιοχές από την έκταση έχουν ολοκληρωθεί και κυρωθεί πολεοδομικές μελέτες για την ανάπτυξη χρήσεων δευτερεύουσας κατοικίας.

Υψηλότερη τιμή-στόχος για τη μετοχή της «Τιτάν» 

Λειτουργικά κέρδη, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση έως το τέλος της δεκαετίας, προβλέπει για τον όμιλο Τιτάν η Alpha Finance. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως έως το 2023 ο τζίρος και τα κέρδη EBITDA θα αυξάνονται με μέσο ρυθμό της τάξεως του 6% σε ετήσια βάση. Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Finance έθεσε νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ομίλου, στα 25,32 ευρώ, από 23,46 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «buy». Παράλληλα, σημειώνεται πως το εκτιμώμενο περιθώριο ανόδου της τιμής ανέρχεται σε 38,6%.

Μέτρα για πληγέντες από τις πυρκαγιές

Βοήθεια και στήριξη στους πληγέντες δανειολήπτες με εξατομικευμένες λύσεις, ανάλογα με τις ειδικότερες ανάγκες κάθε ιδιώτη πελάτη αλλά και κάθε επιχείρησης που επλήγη από τις πυρκαγιές, λαμβάνει η Εθνική Τράπεζα, δημιουργώντας και αποκλειστική γραμμή επικοινωνίας για την ενημέρωση και την υποβολή αιτημάτων. Τα εξατομικευμένα μέτρα αφορούν ευρύτερα σε διευκολύνσεις και διαμορφώνονται έπειτα από επικοινωνία με τους δανειολήπτες και σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Συμπεριλαμβάνουν μέτρα όπως: αναστολή πληρωμών για ενήμερους δανειολήπτες, παροχή ρευστότητας για επιχειρήσεις, δυνατότητα μετατροπής κυμαινόμενου σε σταθερό επιτόκιο και προγράμματα διευθέτησης οφειλών για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες μονιμότερου χαρακτήρα. Η ΕΤΕ, όπως ανακοίνωσε, δεσμεύεται να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα θα ανακοινώσει πρόσθετες δράσεις για την αποκατάσταση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση επιλεγμένων φορέων για την πρόληψη, προστασία και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT