Scope: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε BBB-

Scope: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε BBB-

Ο οίκος αξιολόγησης Scope αναβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB- και αλλάζει τις προοπτικές σε σταθερές

54" χρόνος ανάγνωσης

Οοίκος αξιολόγησης Scope αναβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε BBB- και αλλάζει τις προοπτικές σε σταθερές.

Η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θεσμικής στήριξης, η ευνοϊκή πορεία του δημόσιου χρέους και οι μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα οδηγούν στην αναβάθμιση της αξιολόγησης, αναφέρει ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης. Το υψηλό δημόσιο χρέος, οι κίνδυνοι πολιτικής μακροπρόθεσμα και οι αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος αποτελούν προκλήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Scope είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές στις 2 Δεκεμβρίου του 2022, και ήταν ο πρώτος οίκος που το έκανε. Παρότι οι αξιολογήσεις της δεν λαμβάνονται ακόμα υπόψη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εντούτοις έχει δικαιωθεί στις έως τώρα εκτιμήσεις της για την Ελλάδα, με τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης συνήθως να ακολουθούν.

Επίσης, η Scope αναμένεται να συμπεριληφθεί στο ευρωσύστημα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα κρίσιμα ραντεβού με τους οίκους

Από τις 8 Σεπτεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι αξιολογήσεις και από τους τέσσερις μεγάλους οίκους που λαμβάνει υπόψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μάλιστα, η Fitch, S&P και DBRS θέτουν την Ελλάδα ένα σκαλί κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT